]]>

Kursus

Leaderspace - rumlig ledelse i en ny tid

Udforsk en ny ledelsesform, der skaber rum til forandring og plads til eksperimenter. Lær, hvordan du med øget energibevidsthed, en hjernevenlig tilgang og nye lederrum kan give din ledelse større impact.

Startdatoer

15/01-24
Nykøbing Sj
Aflyst
26/08-24
Tisvildeleje

Varighed

7,5 dage
Første dag mødetid kl. 19.00

Pris

69.000 kr. ekskl. moms
Medlemmer

Se alle priser

Hvem henvender kurset sig til?

Du leder andre gennem store forandringer og ukendte udfordringer.

Du vil gerne tilpasse din måde at lede på, så den matcher tidens udfordringer og muligheder.

Du ønsker at balancere din ledelsespraksis mellem rammer og frihed, hjerne og hjerte og mellem egoet og det holistiske perspektiv.

’Leaderspace – rumlig ledelse i en ny tid’ er for dig, der vil supplere management og leadership med nye færdigheder, særligt til ledelse af samskabende processer. 

På kurset lærer du at:

 • lede med energi og engagement
 • arbejde med indre udviklingsmål (IDG)
 • åbne sind, hjerte og vilje for at kunne lede frit
 • skabe plads gennem rumlig ledelse 
 • gøre møder og dialoger lærende og skabende
 • agere og lede mindfuldt og hjernevenligt
 • etablere og holde et leaderspace
 • katalysere processer og frisætte energien
 • udfolde menneskers potentiale
 • gennemføre dit eget leaderspaceprojekt.

Kursets indhold

I en foranderlig, mangfoldig og uforudsigelig verden er der brug for ledelsesformer, der er mere åbne, inkluderende og eksperimenterende end tidligere.

Et leaderspace (lederrum) er et mentalt, virtuelt eller fysisk rum, der katalyserer samskabelse og transformation. Det er en ledelsesform, der samler energien om vigtige formål, rammesætter selvorganisering, skaber rum til eksperimenter og udfolder det fulde menneskelige potentiale.

På leaderspaceforløbet lærer du at rumme og dyrke mangfoldighed, udøve rumlig ledelse, invitere det ukendte indenfor, stille spørgsmål, du ikke har svarene på, og lade forskellige mennesker finde sammen for at løse opgaverne i fællesskab.

Du lærer at skabe nye lederrum og inddrage mennesker i selve ledelsesprocessen. Du arbejder med at kombinere management, leadership og leaderspace, og du lærer at vælge den mest relevante ledelsesform afhængigt af situation og ambition.

Vi undersøger behovet for nye færdigheder og ser på, hvordan kravet om ydre og indre bæredygtighed påvirker ledelse. Du får lejlighed til at lære og afprøve nye teorier og metoder hentet fra energipsykologi og neuroscience. Vi introducerer leaderspace som tankesæt og praksis, og du lærer alt, du behøver for at kunne etablere, holde og afvikle et lederrum.

Forløbet er i sig selv iscenesat som et leaderspace med sansefulde oplevelser og lærerige eksperimenter. Du oplever det hele på egen krop, når vi tager dig ud i naturskønne og opløftende rammer, tilbyder dig madkunst ud over det sædvanlige og bringer din lederudvikling i bevægelse. Du kan se frem til en ekstraordinær læringsoplevelse i fantastiske omgivelser.

 

Vælg startdato

 • 1. samling

  De nye færdigheder – at lede energibevidst

  15. - 17. januar 2024. Første dag kl. 19.00 til sidste dag kl. 16.00

  Sted: Enebærgården, Rishøjvej 56, Rørvig, 4500 Nykøbing Sjælland

  På 1. samling starter vi med at undersøge, hvad der sker i verden, og hvilken indflydelse det har på, hvad ledelse skal kunne i fremtiden. Der er fokus på indre bæredygtighed, og du kommer til at arbejde med IDG (Inner Development Goals) som en samlet tilgang til at øge din evne til at håndtere det komplekse og ukendte. 

  En fællesnævner for de nye færdigheder er energibevidsthed og evnen til at håndtere egen og andres energi. Det sætter trivsel, mental sundhed og velvære i et mere holistisk og strategisk perspektiv og vil med sikkerhed påvirke fremtidens ledelse.

  Samlingen giver dig:

  • forståelse af behovet for nye ledelsesformer
  • en status på din egen ledelsespraksis 
  • indblik i de nye færdigheder forbundet med indre bæredygtighed 
  • kendskab til IDG (Inner Development Goals) og de tilhørende metoder
  • forståelse af energisystemer og træning i at øge energibevidstheden
  • metoder til at håndtere din personlige energi
  • redskaber til at arbejde med energi i grupper og teams.

   

  Mellem 1. og 2. samling øver du dig i energibevidsthed, og hvordan du styrer energien i konkrete situationer. 

   
  Læs mindre
 • 2. samling

  5. - 6. marts 2024. Første dag kl. 9.00 til sidste dag kl. 16.00

  Sted: Hamletscenen på Kronborg og Marienlyst Strandhotel, Ndr. Strandvej 2, 3000 Helsingør

  For at bevæge det ydre må du bevæge det indre og omvendt. Indstilling og omstilling hænger sammen. På 2. samling lærer du om rumlig ledelse som evnen til at inspirere, invitere og involvere. Det teoretiske udgangspunkt er Theory U. Måske kender du allerede modellen, som i dette forløb bliver brugt til at skabe et sprog og en ramme for rumlig ledelse. Du bliver også introduceret til den hjernevenlige tilgang og får rig lejlighed til at afprøve både mindset og metoder i specifikke situationer og konkrete anledninger.

  Samlingen giver dig:

  • forståelse af, hvad rumlig ledelse er, og hvad du kan bruge det til
  • kendskab til Theory U, en central model i leaderspace som ledelsesform
  • træning i at bruge modellen til at skabe indre og ydre bevægelse
  • indsigt i mindful og hjernevenlig ledelse
  • metoder til at lede med og ikke imod hjernen
  • redskaber til at lede situationer med rumlighed
  • metoder til at gennemføre rumlige dialoger og møder.

   

  Mellem 2. og 3. samling øver du dig i rumlig ledelse og hjernevenlig tilgang i situationer, dialoger og på møder. 


 • 3. samling

  16. - 17. april 2024. Første dag kl. 9.00 til anden dag kl. 16.00

  Sted: Hotel Kong Arthur, Nørre Søgade 11, 1370 København K

  På 3. samling arbejder du med, hvordan leaderspace kan supplere din nuværende ledelsespraksis. Du lærer, hvornår det giver mening at arbejde med lederrum i stedet for traditionel ledelse, og hvordan du bruger lederrum til at facilitere og transformere. Du får masser af træning i at etablere, holde og afvikle lederrum, ikke mindst når du efter samlingen skal gøre det i egen organisation. 

  Samlingen giver dig:

  • forståelse af forskellen mellem lederskab og lederrum
  • et framework til at træffe bedre valg og beslutninger
  • redskaber til at gøre formål attraktive og meningsfulde 
  • træning i at skabe og holde rum for processer og mennesker
  • redskaber til at facilitere lærende og skabende møder
  • metoder til at etablere et leaderspace om en konkret udfordring.

   

  Mellem 3. og 4. samling afprøver du et leaderspace på egen hånd. 

   
 • 4. samling

  28. maj 2024, kl. 9.00-16.00

  Sted: Djøf Møde & Event, Nørre Voldgade 106, 5. sal, 1358 København K

  4. samling handler om opsamling, erfaringsudveksling og acceleration. Vi genbesøger det lærte og det, du har afprøvet siden sidst. Hvad virker for dig, og hvad skal du arbejde mere med? 

  Fokus er på din fortsatte leaderspacepraksis. Du får mere viden og flere værktøjer til at skabe gode rum for inklusion og transformation. 

  Samlingen giver dig:

  • mulighed for at gøre status over din leaderspacepraksis
  • forståelse af tiltrækning og resonans i et lederrum
  • flere metoder til at arbejde med mangfoldighed og potentiale
  • redskaber til at skabe balance og retning for rumlige aktiviteter
  • inspiration til at fortsætte arbejdet med lederrum.
   

Hvorfor vælge ’Leaderspace’?

Leaderspace skaber handling og forvandling ved at arbejde med rum, resonans og relationer. Som supplement til din nuværende ledelsespraksis giver det dig mulighed for at udvikle processer, systemer og mennesker på en mere involverende og eksperimenterende måde. I stedet for at have en vision eller et mål som ledestjerne bruger du et fælles udgangspunkt og formål til at samle energien og udfolde potentialet. I en verden med stor usikkerhed og mange ubekendte kan det vise sig at være den bedste metode til at opnå bæredygtige indsatser og resultater.  

Vil du vide mere om udviklingsforløbet?  

Hent brochure

Hent brochuren ’Leaderspace – rumlig ledelse i en ny tid. Udforsk rumlig ledelse og iscenesættelsen af det leaderspace, du kan opleve på kurset i brochuren om forløbet. Med ord og billeder viser vi dig, hvorfor ’Leaderspace’ er en unik oplevelse, der supplerer og forstærker din ledelse i en tid med mange forandringer.

Få rådgivning

Vil du være sikker på, at forløbet skal være det næste skridt i din lederudvikling, kan du sparre med videnudviklingschef Rikke Bay Andreasen. Rikke er ansvarlig for Djøfs lederudvikling.

Kontakt Rikke på rba@djoef.dk og telefonnummer 33 95 97 44. 

Hvem underviser?

Laust Lauridsen

Laust Lauridsen
Kursusleder og facilitator

Laust er læge og læringsfacilitator. Han designer og gennemfører udviklingsforløb for ledere og teams. Erfaringen er lang og bred, fra skoletrætte drenge til MBA-studerende, fra brobisser til topchefer, fra kreative kaospiloter til konservative skibsredere. Lige dele videnskab og lidenskab. Laust garanterer et unikt forløb, hvor dybde og højde afbalanceres af lethed, morskab og udbytte.

Tine Galatius

Tine Galatius
Køkkenchef og facilitator

Tine er madkunstner og måltidsarkitekt. Hun skaber totaloplevelser, hvor maden spiller sammen med tema og indhold. Målet er at åbne for større og dybere indsigter. Det kan foregå ude eller inde, i fine stuer eller rå lagerrum, i korte serveringer eller lange middage. På de første to samlinger vil Tine gennem sin personlighed og madkunnen facilitere læring og katalysere de kreative udfoldelser.

Sille Van Loon

Sille Van Loon
Læringsekspert og facilitator

Sille er ekspert i læring og facilitering. Hun beskriver sig selv som en nørd, når det kommer til at skabe kvalitet i møder, workshops, uddannelse og samtaler – og få det hele til at give mening. Sille er optaget af at skabe fantastiske læringsoplevelser, fra små intime forløb til store impactfulde events. På 1. og 3. samling vil Sille være med til at sprede lys og glæde med sin facilitering.

Lars Romann Engel

Lars Romann Engel
Teaterdirektør og iscenesætter

Lars er ekspert i Shakespeare og ikke mindst Hamlet, som han på mange måder er med til at levendegøre på verdensscenen. Ud over at være direktør og kunstnerisk leder af HamletScenen bruger Lars tid på at formidle de eksistentielle budskaber i Shakespeares værker. På 2. samling vil Lars, ud over at være vært, bidrage med sit syn på rumlig ledelse og bringe begrebet i spil på scenen.

Kursets form

Forløbet er designet ud fra de principper og metoder, som du lærer undervejs. Formen er involverende, aktiverende og udforskende. Læring og ledelse er noget, vi skaber sammen. I starten er designet stramt. Løbende bliver det mindre instruktivt og mere guidende. Til sidst er det dig sammen med de andre deltagere, der styrer farten og fremdriften.

Der vil være en gennemgående underviser med gæster undervejs. En kok og madkunstner vil være med på de første samlinger. De vil foregå på steder, der passer til temaet og bidrager aktivt til din læring og forståelse af leaderspacemetoden.

Den fysiske dimension har lige så stor vægt som den psykologiske. Derfor vil der under forløbet være fokus på søvn, træning, kost, bevægelse, restitution og åndedræt. Der er lagt vægt på iscenesættelsen, ikke mindst omkring mad og måltider, hvor sanser og rum bliver inddraget og udforsket. Glæd dig til en ekstraordinær oplevelse, der vil følge med dig resten af livet.

Pris og praktisk info

 • Pris
 • Ikke-medlemmer
  75.900 kr. (ekskl. moms)
 • Medlemmer
  69.000 kr. (ekskl. moms)
 • Dato og tidspunkt
 • Modul 1: 15.-17. januar 2024 - Enebærgården, Rørvig

  Modul 2: 5.-6. marts 2024 - Hamletscenen + Marienlyst, Helsingør

  Modul 3: 16.-17. april 2024 - Hotel Kong Arthur, København

  Modul 4: 28. maj 2024 - Djøfs Møde og Event, København

 • Kursets referencenr.
 • 38081
 • Frist
 • Tilmeldingsfrist
  15. december 2023 kl. 16:00


  Afmeldingsfrist
  15. december 2023
 • Yderligere info, kontakt
 • Christina Louise Thomsen

  Christina Louise Thomsen
  Kursusansvarlig
  cth@djoef.dk
  33 95 98 34

 • Behandling af personoplysninger
 • Når du deltager i et arrangement hos Djøf, behandler vi nogle personoplysninger om dig. Du kan læse mere om Djøfs behandling af personoplysninger i vores privatlivspolitik.

Se alle