]]>

Kursus

Naturligt lederskab

Kurset ’Naturligt lederskab’ giver dig fornyet indsigt i at lede med klarhed og intention. I den storslåede natur på Læsø får du med heste som redskab åbnet nye sider af dit personlige lederskab.

Startdato og sted

22. maj 2024
Læsø

Varighed

2 1/2 dage
19.00 - 14.00

Pris

19.300 kr. ekskl. moms
Medlemmer

Se alle priser

Hvem henvender kurset sig til?

Du ønsker at se på dit personlige lederskab fra nye vinkler og med utraditionelle virkemidler.

Du har en trang til at komme ud af kursuslokalet og lade dig inspirere på nye måder. Du ser derfor frem til at hente nye indsigter, når vi rykker undervisningen ud i naturens store grupperum på Læsø.

På kurset får du:

 • indsigt og klarhed i forhold til kompleksiteten i din ledergerning
 • tydelighed i din ledelse – indadtil og udadtil
 • træning i at lede med nærvær og intention
 • hesteassisteret undervisning, hvor hesten spejler din adfærd og dine intentioner
 • en kropslig forankring af dine indsigter
 • større bevidsthed om dine potentialer og et ekstra gear, som du kan omsætte til ledelse
 • træning i professionel lytning til dig selv og andre
 • et effektivt program, som bringer dig langt på kort tid og afklarer vigtige spørgsmål i dit lederskab
 • en uforglemmelig og utraditionel kursusoplevelse i den storslåede natur på Læsø.
 

Kursets indhold

’Naturligt lederskab’ giver dig mulighed for at stoppe op og give dit lederskab et eftersyn. I den storslåede natur på Læsø åbner vi for sanserne og giver på utraditionelle måder plads til refleksion, resonans og indsigter, samtidig med at du arbejder konkret og præcist med selvvalgte fokuspunkter og ledelsesmæssige problemstillinger.

Kurset åbner din bevidsthed for nye sider af dit personlige lederskab. Du opnår en klarhed og tydelighed i forhold til din intention, din adfærd og din ledelse. Og du glemmer det aldrig.

Heste indgår i dele af undervisningen, men du beholder begge ben på jorden. I England og USA er hesteassisteret lederudvikling en anerkendt og brugt metode, mens metoden endnu ikke er så udbredt i Danmark. Du skal hverken være cowboy eller hestehvisker for at deltage. Du skal heller ikke have en særlig interesse i heste, og det er ingen hindring, hvis du er lidt utryg ved de stærke dyr – det er faktisk ret almindeligt, og i denne sammenhæng kan det endda gavne din læring.

Heste er fintfølende væsener og reagerer på selv meget små signaler. Derfor kan de levere en præcis feedback til dig på, hvad du gør og ikke gør, næsten før du selv ved det. Hesten spejler din adfærd og intention og tilbyder dig et anderledes møde med dig selv, hvor du bliver opmærksom på nye aspekter af dit lederskab.

’Naturligt lederskab’ hjælper dig til at få klarhed i tanker, sjæl og krop og styrker din evne til at skabe overblik og agere hensigtsmæssigt i uvante, forvirrende eller komplekse sammenhænge. Du får sat krop på din læring og din ledelse, så du bærer erfaringen med dig fra Læsø og fremover kan lede med ny klarhed og intention.

 • Før start

  Inden første kursusdag får du en indledende samtale med kursuslederen, hvor I sammen indkredser de ledelsesmæssige opmærksomhedspunkter, du vil arbejde med på kurset, så du får det største udbytte.

  Læs mindre
 • Dag 1

  22. maj 2024, kl. 19.00 - 22.00

  Den første dag ankommer du tidligt på aftenen og bliver indkvarteret i enkeltværelse på kursusstedet lige ud til Rønnerne på Læsø. Efter velkomst og spisning får du en introduktion til forløbet, og vi tager en fælles gåtur under den høje aftenhimmel.

  Aftenen giver dig:

  • introduktion til forløbet som helhed og til de øvrige deltagere og underviserne
  • mulighed for at ankomme med krop og sind
  • ro, fokus og åbenhed.
 • Dag 2

  23. maj 2024, kl. 7.00 - 22.00

  På dag 2 får du demonstreret, hvordan du arbejder med de islandske heste, og der bliver trukket tydelige tråde til ledelse. I løbet af dagen kommer du selv til at arbejde med en hest fra jorden under kyndig vejledning.

  Størstedelen af vores kommunikation er nonverbal, og i arbejdet med hestene er der særligt fokus på kroppens sprog og handlinger – forstået som dine bevægelser, din energi og dit nærvær, og hvordan det hænger sammen med dine følelser, tanker og intentioner.

  Dagen er en træningsdag, hvor du fysisk får  mulighed for at arbejde med dine indsigter i forskellige formater – med eller uden heste. Mulighederne bliver individuelt tilpasset på dagen og baserer sig på hver deltagers behov og ønsker.

  Hvis du selv ønsker det, er der mulighed for en kort ridetur ud over Rønnerne.  


  Dagen giver dig:

  • træning i at skabe klarhed i hoved, krop og sind
  • viden om menneskelig intention og handlekraft
  • træning i professionelt nærvær og professionel lytning
  • bevidsthed om og øvelse i følgeskab
  • effektiv og præcis feedback fra hest og undervisere
  • træning i og afstemning af naturlig og tilpas autoritet
  • erfaringer med at stå i det ukendte og finde en vej
  • nye navigationspunkter, du kan tage med dig.
 • Dag 3

  24. maj 2024, kl. 7.00 -14.00

  På tredjedagen arbejder du videre med dine personlige indsigter, og du får feedback fra dine medkursister. Det sker gennem veltilrettelagte øvelser og metoder både individuelt og i små grupper og i samtaler med underviseren, og du vil formentlig opdage, at dine forudsætninger rakte til langt mere, end du troede.

  Vi arbejder også med den samlede gruppes fælles udvikling og undersøger og erfarer, hvordan du som leder kan sætte en gruppes formåen op i et højere gear. Det gælder både på Læsø og i de grupper, du indgår i til daglig.

  Dagen giver dig:
  • forankring af gårsdagens erfaringer i forhold til dine opdaterede udviklingspunkter
  • sparring i forhold til at bevare klarhed og tydelighed i din ledelse
  • en plan for, hvad du skal tage med hjem, og hvordan du kan anvende det
  • viden om og indsigt i gruppeudvikling, som du kan overføre til din dagligdag
  • en dybere forståelse af sammenhængen mellem din intention, din krop og dit udtryk som leder.

   

 • Efter kursets afslutning får du tilsendt en personlig ’mindebog’ med fotos og fastholdelseselementer lavet af undervisningsassistenterne på baggrund af dine refleksioner og læringspunkter.

  Et par uger efter kurset har du en halv times samtale med kursuslederen som opfølgning.

Hvem underviser?

Mette Møller

Mette Møller
Kursusleder, erhvervspsykolog

Mette Møller har 25 års erfaring med ledelses- og organisationsudvikling og 15 års erfaring med hesteassisterede ledelseskurser. Hun er cand.psych., specialistgodkendt og supervisor i ledelses- og organisationspsykologi og forfatter til bøger om kreativitet, innovation og professionel intuition i ledelse og pædagogik. Mette er ejer af Mette Møller Erhvervspsykologi og stifter og medejer af det tværfaglige konsulentfællesskab key2see.

Lasse Jensen

Lasse Jensen
Underviser, hesteinstruktør

Lasse er Mette Møllers mangeårige medunderviser og vært på hesteassisterede kurser på Læsø. Lasse er inkarnationen af ’horsemanship’, og han er uddannet træner og instruktør i Dansk Islandshesteforening, hvor han også er en anerkendt underviser og eliterytter. Lasse er indehaver af kursusstedet Krogbækgaard og modtog i 2015 prisen som årets innovatør i Region Nordjylland.

Kursets form

Vi siger for sjov, at Læsø ligger ved ’verdens ende’. Men det er også lidt rigtigt, for der er langt til Læsø for de fleste. Til gengæld er det turen værd. Vi opfordrer til, at du bevidst bruger turen dertil på at geare ned og rense hovedet for mentalt at kunne åbne dig for noget nyt.

På kurset drager vi fordel af at være ’væk fra det hele’ midt i den smukke og vilde natur på Læsø sammen med en stor flok islandske heste. Naturen og hestene indgår på forskellig vis som forstærkere og redskaber i undervisningen, og udvalgte heste bliver brugt til den hesteassisterede træning.

Et af kursets elementer er hesteassisteret træning og feedback, som foregår individuelt på dine præmisser og fra jorden i kursusstedets ridehal under kyndig vejledning af en hesteinstruktør. Det er efterfølgende muligt at få yderligere træning med heste, fx en ridetur, men det er ganske frivilligt. Der er planlagt parallelle aktiviteter, som du kan benytte dig af. Du aftaler træningen individuelt på dagen efter samtale med kursuslederen ud fra dine ønsker og behov.

Undervisningen er en blanding af oplæg, træning, drøftelser, sparring og feedback fra både hest, undervisere og medkursister. Naturen inddrages på forskellige måder. Du kommer til at arbejde såvel i grupper som individuelt, og der er mulighed for egentid til refleksion og restitution. Kropslig læring er et omdrejningspunkt på kurset, som er med til at forankre dine nye indsigter og kompetencer.

Du skal medbringe praktisk tøj, der passer til vejret, ikke mindst praktiske sko.

Djøfs digitale læringsportal forstærker din læring på kurset med forskellige læringsaktiviteter og materialer. Sammen gør vi noget godt for miljøet ved at spare på det trykte materiale. Log på portalen når som helst, du har brug for det, og lær de andre deltagere og underviserne at kende allerede før kurset.

Tag en kollega med til medlemspris

’Naturligt lederskab’ er et af de kurser, hvor du kan øge dit udbytte betydeligt, hvis du deltager sammen med en kollega. Det giver jer mulighed for at sparre med hinanden undervejs, og det er langt mere sandsynligt, at I får brugt de lærte metoder og værktøjer efter kurset.

Tilmeld dig sammen med en kollega på kurset inden 30. juni 2024. Så får I det begge til medlemspris.

Når I har tilmeldt jer, så skriv til Charlotte Løfberg Paakjær på dk¤djoef¤clp, så sørger hun for, at I får rabatten.

Pris og praktisk info

 • Pris
 • Ikke-medlemmer
  21.250 kr. (ekskl. moms)
 • Medlemmer
  19.300 kr. (ekskl. moms)
 • Dato og tidspunkt
 • 22. maj kl. 16.50 til den 24. maj 2023 kl. 16.30 incl. færge til og fra Læsø
  Kurset er med overnatning
 • Kursets referencenr.
 • 38665
 • Frist
 • Tilmeldingsfrist
  15. maj 2024 kl. 16:00


  Afmeldingsfrist
  22. april 2024
 • Yderligere info, kontakt
 • Charlotte Løfberg Paakjær

  Charlotte Løfberg Paakjær
  Kursusansvarlig
  clp@djoef.dk
  33 95 96 78

 • Behandling af personoplysninger
 • Når du deltager i et arrangement hos Djøf, behandler vi nogle personoplysninger om dig. Du kan læse mere om Djøfs behandling af personoplysninger i vores privatlivspolitik.

Se alle