]]>

Nyhedsmail

3 fejl du gerne vil undgå i dine ansøgninger

Læs om genbrugsløsningen, prosa-cv'et og romanen - 3 fodfejl, der ikke virker.

Har du nogensinde begået disse fejl i dine ansøgninger? Så er du ikke alene, for det er de tre mest udbredte fejl i jobansøgninger. Styr uden om dem - så er du allerede godt på vej.

1. Genbrugsløsningen - målret din ansøgning

”Jeg har før søgt noget, der ligner lidt, så jeg genbruger lige en gammel ansøgning fra harddisken”.

Her skal du virkelig lægge dig selv i selen, hvis det ikke skal skinne igennem til virksomheden, at de læser en genbrugsansøgning. Arbejd i stedet med at målrette ansøgningen til den virksomhed, du søger hos:

  • Hvad kan du byde ind med i forhold til de konkrete opgaver, de skal have løst? 
  • Hvorfor er du et godt match til lige dén stilling – i lige dén virksomhed?
  • Det lyder banalt, men sker alt for tit, at ansøgninger bliver sendt ud med den forkerte arbejdsplads i emnefeltet. Det er uheldigt, når der står Dong Energy på en ansøgning til Danske Bank.

2. Prosa-CV’et - vær præcis

”Hvis jeg nu beskriver, hvad jeg har lavet i mine sidste ansættelser og på mit studie, så kan de nok godt regne ud, hvad de kan bruge mig til - det står jo mellem linjerne”

Det kan ansættelsesudvalget måske godt regne ud, hvis de satte sig for at bruge en masse tid på det. Men det er sjældent tilfældet. Brug ansøgningen til præcist at fortælle, hvad du vil kunne bidrage med i virksomheden. Overblikket over dine tidligere ansættelser har de i CV’et.

3. Romanen - skriv kort

”Jeg har meget på hjertet, og det er alt sammen relevant - så nu får de bare det hele med”

Halvanden siders tætskreven ansøgning kan tage pusten fra de fleste rekrutterings-konsulenter - og i værste fald springer de din ansøgning over. Vælg de vigtigste budskaber ud og gem resten til samtalen. Tænk på din ansøgning som en artikel, når du arbejder med din opsætning. Ville du orke at læse en artikel, der fylder hver en millimeter af siden? Næppe. Brug underoverskrifter og luft mellem afsnittene. Og hold den på 1 side.

Find mere inspiration til din ansøgning og til dit CV.  

Vurdér indhold

At rådgive de bedste forpligter. Derfor arbejder vi hele tiden på at blive bedre. Vurder gerne artiklen nedenfor.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.