]]>

Djøf

Global karriere i mindre virksomhed

Der er intet, der rimer på it i Kasper Abilds uddannelse. Alligevel har han bidraget til international succes for it-virksomheden Prophix.

Job gennem netværk

I 2011 var Kasper Abild nyuddannet cand.scient.adm. Ved et tilfælde fik han gennem sit netværk job i en privat virksomhed, der kun bestod af ham og chefen. Sammen skulle de distribuere Prophix – et softwaresystem som kunderne bruger til budgettering, rapportering og finansiel konsolidering.

”Der er altid noget at tage fat på i en mindre it-virksomhed, og min stilling har ændret sig efter virksomhedens og mine egne behov. I starten arbejdede jeg som implementeringskonsulent. I dag er jeg Channel & Presales Manager med ansvar for en række europæiske partnere”, siger Kasper Abild, Prophix Europe, som har været medlem af Djøf siden 2005.

Kulturforståelse er afgørende 

Som distributører gjorde de det så godt, at de i 2012 blev opkøbt af canadiske Prophix og fik ansvaret for de europæiske markeder og cirka 400 europæiske kunder. I dag arbejder de ti ansatte i Danmark med salg, implementering og support i alle lande uden for Nord- og Sydamerika og Storbritannien.

”I min jobfunktion er kulturforståelse afgørende, og jeg har undervejs arbejdet for Prophix både i Canada og Storbritannien. Så selvom jeg ikke direkte har brugt det speciale, jeg skrev på universitetet om EU's og Ruslands energipolitik, så bruger jeg bestemt den internationale forståelse til noget”, siger Kasper Abild. 

Vækst i it-branchen

Prophix Europe har vokseværk og regner med at ansætte flere. Kasper vurderer, at der i det hele taget er brug for flere akademikere i it-branchen. Også dem, der som ham selv, har en mere bred uddannelse. For et fællesstræk er, at akademikere er dygtige til at skabe struktur og hurtigt kan tilegne sig ny viden. 

”Akademikere tænker måske deres uddannelse og jobsøgning for snævert. Mens de kæmper med 3000 andre om at komme ind på et Graduate Program i Novo, så kunne de i stedet blive en vigtig profil i en mindre virksomhed. Giver du den en skalle, bliver det belønnet hurtigt, og hos os er de internationale drømme i plukkehøjde”, slutter Kasper Abild.

Vil du også arbejde globalt - lokalt? 

Gode jobmuligheder i IT-branchen