]]>

Nyhedsmail

Trin ét i jobsøgning er ikke at skrive ansøgninger

Før du går i gang med jobsøgningen, er der én ting, du med fordel kan gøre: Find ud af, hvilke job der er de rigtige for dig at søge.

Du vil finde et (nyt) job. ”Så skal der handles”, tænker du måske. Det gør mange i hvert fald. Og så kaster du dig over stillingsopslagene og skynder dig at få skrevet nogle ansøgninger, mens du lige støver det gamle cv lidt af.

Omverdenen møder dig typisk med spørgsmål som: ”Er der noget at søge?” og ”Får du sendt nogle ansøgninger af sted?”. Det, de burde spørge dig om i stedet, er: ”Ved du, hvad du vil?”

Det er helt naturligt, at du som jobsøgende rigtig gerne vil udrette noget for at mærke, du gør en indsats. Men du risikerer at handle i blinde, hvis du ikke opsøger refleksionen. Giv dig selv lov til at bruge noget tid på at tænke dig om – og blive klar på, hvad du vil. Det er en rigtig god investering. Hvis du ikke ved, hvad du leder efter, ved du heller ikke, hvornår du har fundet det. 

Sæt gang i refleksionen

Der er flere måder at sætte gang i dine overvejelser om din grundlæggende motivation for at skifte job.

Søg mod succeshistorierne

Du kan finde dine succeshistorier frem. Et projekt, resultat eller en periode i dit arbejdsliv, hvor du virkelig syntes, at det var fantastisk at gå på arbejde. Hvorfor? Hvad var din rolle og dine opgaver? Hvem arbejdede du sammen med?

Skriv svarene på dine overvejelser ned, og undersøg, om du kan få øje på et mønster, som er til stede, når du er i dit es. Er det bestemte typer af arbejdsopgaver, der fylder mest? Er det når særlige personlige egenskaber kommer i spil? Eller handler det mere om, hvem du arbejdede sammen med eller måden, I gjorde det på. 

10 ufravigelige krav

En anden simpel – men ikke nødvendigvis nem – metode er at skrive listen med ”10 ufravigelige krav til mit næste job”. Løsriv dine tanker fra konkrete stillinger og arbejdspladser, og reflektér over, hvad der skal være tilstede i dit arbejdsliv, uanset hvad du laver, og hvor du arbejder. 

Vis eventuelt listen til en fortrolig i dit netværk, og bed ham/hende om at udfordre dig på det, du har skrevet. Det hjælper på din afklaring, at du skal sætte ord på, hvorfor din liste ser ud, som den gør.

Find ud af undervejs, hvad der er allervigtigst for dig, og prioritér så din liste. Endelig kan du øve dig på at bruge dine ”ufravigelige krav” til at formulere, hvad der virkelig motiverer dig i dit arbejdsliv.

 

Trænger du til at dykke mere ned i, hvad der driver dig og motiverer dig i dit arbejdsliv, kunne det være relevant for dig at komme til en workshop eller få en samtale med en karriererådgiver.

Vurdér indhold

At rådgive de bedste forpligter. Derfor arbejder vi hele tiden på at blive bedre. Vurder gerne artiklen nedenfor.