]]>

Nyhedsmail

Brug fordelene ved korte ansættelser på dit cv

Når du vinkler freelanceopgaver og vikariater rigtigt på dit cv, kan de bruges til at vise, at de giver dig noget ekstra at byde ind med på arbejdsmarkedet.

Du er trænet i at være forandringsparat

Forretningsforståelse og forandringsparathed er kompetencer, som der er stor efterspørgsel efter. Så gør, hvad du kan, for at vende de korte ansættelser til din fordel.

Tænk på turn around-direktøren, der er god til at sætte sig ind i nye virksomheder, forstå deres markedssituation og hjælpe dem med at foretage de nødvendige ændringer i strategi, organisation, stab osv.

Spørg så dig selv, hvordan du kan bruge dine korte ansættelser til at vise, at du om nogen kender forandringen som et vilkår – og hvordan du netop derfor kan performe og skabe resultater i en fart. Du kan f.eks. bruge CAR-strukturen (Challenge – Action – Result): ”Vi skulle på 4 måneder opbygge et administrativt servicefællesskab med 250 medarbejdere. Der var stor modstand mod projektet, ikke mindst blandt de chefer, der skulle overgå til at blive ledere i det, og jeg vendte med succes disse modspillere til medspillere. Dette var en afgørende forudsætning for, at etableringen blev gennemført inden for tidsrammen, og for at centeret var leveringsdygtigt fra dag 1.”

Brug bredden i din erfaring

Tænk over, hvad du tager med dig, som fremtidige arbejdsgivere kan drage nytte af:

  • Hvilke brancher har du fået indsigt i gennem dine korte ansættelser?
  • Hvad har disse lært dig om forskellige kulturer, markeder, personalegrupper og succeskriterier?
  • Hvilke relationer og netværk har du opbygget og styrket?

Alt dette kan vise sig at blive helt centralt, f.eks. hvis du søger job i en virksomhed, hvis vigtigste samarbejdspartner hører hjemme i et felt, du allerede kender til.

Hvis du søger fastansættelse

Hvis det job, du søger, er en fast stilling, må arbejdsgiveren tydeligt kunne se, at du er klar til det. Du kan måske skrive noget i retning af: ”Efter at have gjort mig alle disse erfaringer og opbygget en række stærke netværk vil jeg nu gerne gøre mig gældende i en længere ansættelse, hvor jeg kan være med til at gøre og se en forskel over tid.”

Stop hullerne på dit cv

Hvis du har mange korte ansættelser på dit cv, er der måske også huller mellem dem. Altså perioder, hvor du ikke har været i job. Er der tale om længere tidsrum og ikke blot en enkelt måned, så skriv lidt om, hvad du har bedrevet i perioden. Det kunne f.eks. lyde således: ”Brugte tiden mellem ansættelse A og B til at sætte mig ind i muligheder og udfordringer i forhold til Big Data” / ”blive mere fortrolig med forskellige Social Media-platforme, herunder især X, Y og Z” osv.

Skriv, hvis et job var et vikariat

Hvis dine korte ansættelser var tidsbegrænsede, så sørg for at oplyse om det. Du kan f.eks. skrive ”projektansættelse”, ”barselsvikariat”, ”freelanceopgave”, eller hvad der nu bedst dækker karakteren af hvert enkelt ansættelsesforhold. Så ved potentielle arbejdsgivere, at det fx ikke er samarbejdsvanskeligheder, der er forklaringen på, at du kun var i jobbet et halvt eller et helt år.

Alternativt kan du vælge at gruppere dine korte ansættelser i en samlet sektion. Giv den en sigende overskrift såsom ”Vikariater og projektansættelser”.

Få flere tips til dit cv og se eksempler, eller tjek vores 5 hurtige råd til din linkedinprofil.

Vurdér indhold

At rådgive de bedste forpligter. Derfor arbejder vi hele tiden på at blive bedre. Vurder gerne artiklen nedenfor.