]]>

Nyhedsmail

Du efterlader spor på din arbejdscomputer

Din arbejdsgiver har lov til at registrere, hvilke hjemmesider du besøger fra din arbejdspc. Men du skal være informeret om det på forhånd.

Tænker du over, hvilke spor du efterlader dig på din arbejdsspc? Når du tjekker private ærinder, kan din arbejdsgiver se, hvilke sider du har besøgt, hvis arbejdsgiver logger filerne.

Det må din arbejdsgiver 

Din arbejdsgiver må gerne registrere (logge) og gennemgå de sider, du har besøgt. Dog skal du på forhånd - på en klar og utvetydig måde - være informeret om det.

Persondataloven fastslår, at du skal have at vide, at registreringen/logingen finder sted. Du skal også have at vide, at registreringen eventuelt vil blive set igennem som et led i en kontrol, fx ved mistanke om overtrædelser af arbejdspladsens IT-retningslinjer.

Logging må til gengæld ikke bruges til generel overvågning af dig eller din arbejdsindsats.

Hvis du overtræder arbejdsgivers IT-politik

Hvis din arbejdsplads har en IT-politik, og du overtræder den på grund af dit brug af internettet med videre, kan du i værste fald blive afskediget – og i grove tilfælde bortvist. 

Djøf anbefaler

Du kan undersøge, om din arbejdsgiver har vedtaget en IT-politik, og hvordan du skal forholde dig. Typisk er der regler for, om du må bruge internettet privat i arbejdstiden - og i hvor lang tid - og om du må hente filer eller besøge bestemte typer af hjemmesider. 

Hvis det er i orden med din arbejdsgiver, at du også bruger din arbejdspc privat, så overvej alligevel, hvilke sider du besøger. 

Du kan læse mere om din arbejdsgivers ret til at registrere din adfærd på internettet og til at læse dine e-mails hos Datatilsynet

Vurdér indhold

At rådgive de bedste forpligter. Derfor arbejder vi hele tiden på at blive bedre. Vurder gerne artiklen nedenfor.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.