]]>

Nyhedsmail

Er du bange for at blive fyret?

Det er svært at håndtere usikkerheden. Så hvad gør man?

Parkér usikkerheden

Det er nemmere sagt end gjort, men du er nødt til at forsøge, så du kan prøve at tænke fremad. Adskil de ting, du kan gøre noget ved, fra de ting, du ikke har kontrol over. Du kan ikke bestemme, om din arbejdsgiver vælger at fyre dig, men du kan vælge at forberede dig, så du står så stærkt som muligt.

Det giver god værdi at arbejde med sine kompetencer allerede nu. Hvis du først er fyret, er det typisk endnu sværere at tænke over, hvad du egentlig gerne vil med dit arbejdsliv. Derfor gør du dig selv en tjeneste ved at tage fat på det nu.

Hvor starter man?

Der er ikke noget entydigt svar på, hvor man starter, udover at det er godt at starte med noget konkret. For nogle vil det være godt at gå på LinkedIn og tjekke andres profiler. Det kan give inspiration til, hvordan din egen profil skal være, og samtidig kan du få tilknyttet flere forbindelser til din profil, så du har et større netværk at gøre opmærksom på dig selv i – hvis du skulle få brug for det.

Andre vil måske foretrække at læse jobannoncer for at få en ide om, hvilken type stilling de ville kunne se sig selv i, hvis uheldet er ude.

Her er tre konkrete forslag til, hvor du kan starte.

Sæt ord på dine kompetencer

Du har brug for at kende dine kompetencer, når du skal formidle dem. Du skal kunne sætte ord på dem, så du kan være strategisk i din jobsøgning.

Læs mere her om, hvordan du beskriver dine kompetencer, og meld dig også gerne til en af vores workshops om det.

Opdatér dit cv

Cv’et skal være overskueligt og målrettet, da det typisk er det første arbejdsgivere ser, og med mange ansøgere bruges der sjældent lang tid på hvert cv. Hvordan du arbejder med at formidle dine kompetencer i cv'et, kan du se her.

Kend dit arbejdsmarked

Følg med i aktuelle stillingsopslag i jobdatabaserne på nettet, fx Jobunivers. Husk i øvrigt, at du med en jobagent kan få tilsendt netop de stillingsopslag, som er interessante for dig. Det er en god måde at holde øje med, hvilke kompetencer der efterspørges. Sørg dog også for at følge med i erhvervsnyhederne, så du ser jobmuligheder der, hvor der ikke er opslået stillinger. Mange stillinger besættes uden opslag.

Her er der flere tips til, hvordan du holder øje med jobmarkedet.

Vurdér indhold

At rådgive de bedste forpligter. Derfor arbejder vi hele tiden på at blive bedre. Vurder gerne artiklen nedenfor.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.