]]>

Nyhedsmail

Din løn i studiejobbet

Her kan du få en idé om, hvor meget du skal have i løn i dit studiejob - og hvilke goder du kan forhandle om.

Hvad skal du have i løn?

Lønforhandling er aktuelt, hvis du skal til samtale om et nyt studiejob eller forhandle løn i dit nuværende job. Inden lønforhandlingen kan du undersøge, hvor meget du cirka skal have i løn, og hvilke goder du kan prøve at forhandle om.

Din løn i det private

Søger du studiejob i det private, varierer lønniveauet efter:

  • Din uddannelse
  • Hvor i landet du er ansat
  • Hvilken branche du er ansat i
  • Om jobbet er studierelevant
  • Virksomhedens størrelse. 

Som forberedelse til lønsamtalen kan du derfor med fordel bruge Djøfs lønberegner. Husk, at du foruden din faste løn, også kan forhandle om at få fri i eksamensperioder med eller uden betaling, ferie med løn, ekstra fleksibilitet, resultatløn eller andre goder som fx fri telefon.

Selvom din chef melder ud, at lønnen er fast, kan du godt prøve at forhandle, hvis du har nogle særlige kvalifikationer, der adskiller dig positivt fra andre studerende. 

Din løn i det offentlige 

Søger du studiejob i det offentlige, vil lønnen generelt være omfattet af en overenskomst, og den afhænger af, om du bliver ansat i staten, i en region eller i en kommune. 

Får du studiejob i staten eller i en kommune, vil du som udgangspunkt blive ansat på en HK-overenskomst. Hvis du får job i en region, er der flere forskellige overenskomster, du kan blive ansat på. Det bør dog fremgå af stillingsopslaget, hvilken overenskomst din løn fastsættes efter.

Vær opmærksom på, at hvis du har en bestået bachelorgrad, kan du blive ansat på en AC-overenskomst på bachelorniveau i det offentlige.

Kvalifikationstillæg 

Ud over den overenskomstfastsatte løn, har du mulighed for at forhandle om individuelle kvalifikationstillæg. Denne mulighed kan dog være svær at forhandle om i praksis. Du kan kontakte Djøf eller din lokale tillidsrepræsentant, hvis du har brug for et godt råd i den sammenhæng. 

Få tjekket din kontrakt

Har du konkrete spørgsmål til din kontrakt, vil vi gerne se den igennem for dig. Send din kontrakt til dk¤djoef¤djoef

Feedback på ansøgning og cv

Hvis du vil have professionelle øjne på dine ansøgninger og dit cv, er du velkommen til at sende det til dk¤djoef¤djoef. Send gerne stillingsopslaget med til det studiejob, du søger.  

Vurdér indhold

At rådgive de bedste forpligter. Derfor arbejder vi hele tiden på at blive bedre. Vurder gerne artiklen nedenfor.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.