]]>

Nyhedsmail

Når CSR er din karrierevej

Bliv guidet til, hvordan du finder et job, hvor du arbejder strategisk med at sætte et positivt aftryk på resten af verden.

Flere veje til jobbet

Vil du gerne kombinere din karriere med at sætte et positivt aftryk på resten af verden, har du faktisk flere interessante veje at vælge.

Corporate Social Responsibility, eller blot CSR, er nemlig på fremmarch i flere brancher. Og mange virksomheder bruger FN’s Verdensmål som en vigtig rettesnor for udvikling af deres forretning. Derfor er temaer som bæredygtighed, bekæmpelse af social ulighed eller cirkulær økonomi en naturlig del af deres hverdag.  Især har flere startups det som fundament for hele deres forretning. 

Det betyder også, at der er flere typer af job i mange forskellige brancher, hvor du kan være med til at gøre en forskel. CSR findes nemlig på alle niveauer. Du skal blot vide, hvor du skal kigge efter dem.  

Derfor har vi samlet en nogle eksempler på, hvilke veje du kan gå, hvis CSR skal være en del af dit arbejdsliv. 

NGO’er:

  • CLEAN – Danmarks Miljøteknologiskeklynge fremskynder grøn og bæredygtig overgang og samtidig realiserer vækst for den danske cleantech-sektor. 
  • Gate 21 – er et non-profit partnerskab mellem regioner, kommuner, virksomheder og vidensinstitutioner, der arbejder sammen for at skabe grøn omstilling og vækst.
  • De klassiske NGO’er – Greenpeace, Røde Kors, Amnesty International og mange flere.

Store virksomheder: 

  • Arla – har mål om at producere CO2 neutral mælk i 2050.
  • Danish Crown – har mål om at have en Carbon neutral produktion i 2050.
  • Vestas – har 6 Verdensmål integreret i deres strategi, hvor bæredygtig energi er deres vigtigste mål.

Startups: 

  • Fintech – er startups som udvikler ny teknologi til finansverden, som forhindrer hvidvask eller kombinerer bankvirksomhed med økonomisk støtte til velgørende formål. Det kan fx være startups som Pleo eller Optiilo.
  • Foodtech – er startups, der arbejder med fødevareteknologier, som udvikler bæredygtige emballage eller sikrer en mere bæredygtig anvendelse af vand i fødevareindustrien. Det kan fx være startups som Seasony eller Circular Food Technology.
  • Cleanteach – er startups, som har fokus på at skabe CO2 neutral teknologi, som understøtter cirkulær økonomi i samfundet. Det kan fx være startups som Ammongas eller Heliac. 

Det offentlige: 

  • På lokalt plan har mange kommuner har store tværfaglige projekter, hvor de arbejder målrettet med Verdensmålene. Tjek fx projekterne: ’Go green with Aarhus’ eller ’Hovedstaden for bæredygtig udvikling’. 
  • På regionalt plan finder du projekter som fx: ’Region Hovedstadens handlingsplan for FN’s verdensmål’ og ’Agenda 21’.
  • På nationalt plan er der også mange muligheder for at arbejde strategisk med CSR. Fx står Miljø- og Fødevareministeriet bag klima- og luftudspillet ’Sammen om en grønnere fremtid’.

Uanset hvilket spor du vælge, vil du ofte opleve, at visse virksomheder og organisationer er mere populære end andre. De er nemlig mere kendte. Det gælder for flere af dem, som er nævnt her.

Men det betyder ikke, at selve jobbet er mere interessant end i mindre kendte virksomheder og organisationer. Derfor kan du med fordel søge job andre steder, fordi der er mange spændende alternative og ukendte veje at gå, hvis du gerne vil arbejde med CSR. 

Start med BIQ

Med BIQ har du et unikt værktøj til at opspore virksomheder og organisationer i Danmark. Og dermed finder nye jobmuligheder. BIQ har nemlig kategoriseret alle virksomheder i branchekoder, som giver dig et nemt overblik over dine mulighede i en given branche. 

Hvis du allerede kender en interessant virksomhed, organisation eller startup, kan du bruge det til finde nye jobmuligheder. Søg på den enkelte virksomhed. Og så giver BIQ dig et nemt overblik over alle virksomheder eller organisationer i samme branche. Der er ofte langt flere muligheder, end du tror. 

Prøv BIQ her 

Vurdér indhold

At rådgive de bedste forpligter. Derfor arbejder vi hele tiden på at blive bedre. Vurder gerne artiklen nedenfor.