]]>

Nyhedsmail

3 gode grunde til at holde fri i din sommerferie

Hold fri i din ferie, og få ny inspiration til, hvilke vej du gerne vil gå med dit studie og job.

Sommerferien er over os, så nu er det en god ide at trække stikket og glemme alt om studie og karriere for en stund. En kort pause fra hverdagen kan give dig input og idéer til, hvad du skal gøre i næste semester, og hvordan du styrker din faglige profil.

Vi har derfor samlet tre tips til, hvordan du kan holde fri i din sommerferie.

Rejs ud i verden

Om du rejser Europa tyndt med interrail eller tager en smuttur til Berlin, så vil du med sikkerhed hænge ud med mennesker fra det store udland. Mødet med andre kulturer kan både give dig nye vinkler på at forstå verden og indsigt i, hvordan det er at være studerende i udlandet.

Det kan også blive dit afsæt for at overveje, om du skal ryste posen og tage en tur til udlandet for at studerende eller være i praktik. 

Med udlandsophold får du international erfaring og inspiration, styrker dine sproglige kompetencer og mulighed for at udbygge et internationalt netværk. Se dine muligheder for et ophold i udlandet her.

Dyrk din hobby

Brug ferien til at dyrke din hobby, sport eller gøre en forskel for andre. Når du spiller fodbold, spiller musik med dit band eller arrangerer en musikfestival på dit kollegium, udbygger du samtidigt dine kompetencer og personlige profil. Det vil også falde i god jord hos din kommende arbejdsgiver.

Du vil nemlig opleve, at arbejdsgiver ikke kun vil se på din uddannelse og arbejdserfaring til ansættelsessamtalen. Din kommende arbejdsgiver vil også være interesseret i at se, hvem der gemmer sig bag de gode karakter og de relevante studiejobs. Dine fritidssysler siger nemlig meget om dig.      

Her er tips til, hvordan du fortæller om din sport, så arbejdsgiver ser det som et plus

Lad idéerne komme til dig

Tag på stranden. Giver du dig tid til at nyde sol, blæst, sand og vand, giver du dig selv tid til at lade op. Med fødderne dybt nedgravet i strandsandet og et afslappet sind, kan det give plads til nye tanker og idéer.

Det kan fx være, du bliver afklaret med, hvad du gerne vil lykkes med i det næste semester. Måske er du træt af at lange fadøl over baren fredag og lørdag, og i stedet vil du gerne prøve dig af i et mere studierelevant job.

Når du er færdig med stranden, og vil du gerne finde et nyt studiejob, kan du få tips til din ansøgning, og se ansøgninger fra andre studerende, som virker.

 

Vurdér indhold

At rådgive de bedste forpligter. Derfor arbejder vi hele tiden på at blive bedre. Vurder gerne artiklen nedenfor.