]]>

Nyhedsmail

5 tips til dit sidste år på studiet

Få 5 gode råd til, hvordan du kan spare lidt på SU’en og finde dit første job efter studiet.

Gør dit studiejob til fuldtid

Har du et studiejob, som du er glad for, så kan du overveje, om du skal fortsætte samme sted efter studiet. Mange virksomheder rekrutterer nemlig fra egne rækker, når de skal finde nye medarbejdere.

Derfor kan du allerede nu begynde at fortælle din chef, at du gerne ser dig selv fortsætte i virksomheden, når du er færdig på studiet. Det giver din chef mulighed for at finde ud af, om han eller hun kan finde plads til dig.

Få flere gode tips til, hvordan du gør dit studiejob til en fuldtidsstilling

Spar penge på pensum 

Selvom du har flere års erfaring med at skaffe pensum til studiestart, og du måske ved, hvordan du finder det billigt, kan det stadig være lidt af et greb i lommen at købe pensum.

Som medlem af Djøf får du heldigvis markedets billigste bogpriser på dine pensumlister hos Saxo. Du kan også få 20% rabat på din litteratur fra Djøf Forlag.

Se, hvordan du får dine bograbatter 

Find din karriereprofil 

Er du i tvivl om, hvilken vej du skal gå efter studiet, kan du altid lade dig inspirere. Uanset branche har de fleste arbejdspladser brug for forskellige typer af kompetencer, som du har med dig fra din uddannelse.

Men det er også vigtigt at huske, at dit første job efter studiet skal give mening i forhold til dine faglige interesser og ambitioner. Derfor er det en god idé, at du allerede nu begynder at undersøge, hvilken vej du skal gå med dit arbejdsliv.

Overvej fx, hvad der motiverer dig, hvordan du gerne vil arbejde, og hvad du vil opnå med din karriere. 

Få inspiration til at finde din karriereprofil 

Find jobbet på LinkedIn 

LinkedIn er din genvej til at få virksomhedernes interesse. Har du en skarp profil, er der en god chance for, at du dukker op, når virksomhederne søger efter nye medarbejdere. LinkedIn er nemlig den perfekte platform, når du gerne vil finde et job, udvide dit netværk eller komme i dialog med virksomheder.

Derfor er det en god idé, at du allerede nu opretter en profil og bruger lidt tid på at gøre den interessant. Det øger dine muligheder for at komme i kontakt med de rigtige personer og virksomheder.

Derudover kan du også bruge LinkedIn til at blive klogere på, hvad du skal arbejde med efter studiet. Det gør du ved at undersøge, hvad andre med din uddannelse arbejder med. 

Bliv guidet til at bruge LinkedIn strategisk

Overvej et graudate program 

Til foråret begynder flere virksomheder at efterspørge nye kandidater til deres graduate programmer, og måske er det noget for dig.

I et graduate program får du mulighed for at prøve dig selv af i flere funktioner i en organisation i både ind- og udland. Du får et bredt kendskab til virksomhedens afdelinger og typer af arbejdsopgaver. Løbende vil du blive evalueret på dine faglige og personlige egenskaber.

Et graduate program kræver nemlig, at du er ambitiøs og kan tage fra i hverdagen. Til gengæld får du mulighed for at teste dig selv af i et arbejdsmiljø med høj faglighed og mange karrieremuligheder. 

Læs mere om graduate programmer, og hvordan du søger dem  

Vurdér indhold

At rådgive de bedste forpligter. Derfor arbejder vi hele tiden på at blive bedre. Vurder gerne artiklen nedenfor.