]]>

Nyhedsmail

6 gode råd til at planlægge din læseferie

Du kender det sikkert. December er travl. Du skal både nå at læse til eksamen og drikke julegløgg med venner og familie. Derfor får du 6 gode råd til at komme godt igennem årets sidste måned.

Prioritér din tid

Start med at danne dig et overblik over alle de ting, du gerne vil nå - ud over at læse til eksamen. December byder som regel på mange sociale arrangementer, så det kan være nødvendigt at prioritere, hvad du helst vil med til, så du både får en god oplevelse med din studietid og din velfortjente fritid. 

Få fri til dine eksamener

Som oftest vil en arbejdsgiver forsøge at være fleksibel i eksamensperioder, men det er kun muligt, hvis du er ude i god tid. Fortæl din chef om dine eksamensdatoer, så snart du kender dem. Så kan I sammen aftale, hvordan der både bliver tid til arbejde og læsning.

Er det ikke muligt at få fri til dine eksamener, kan det være, at du kan bytte med en kolleger. Er du ansat et sted med flere studerende, er det muligt, at I kan bytte internt, så alle kan få tid til deres eksamener. 

Få gode tips til, hvordan du kan tage en dialog med din chef

Læg en realistisk læseplan

Når du har prioriteterne på plads, er det en god idé at lægge en konkret læseplan. Husk, at den skal være realistisk, for ingen kan overskue at læse 500 sider på én dag. En god idé er også at afsætte ”buffer-dage” i læseplanen. På den måde kan du samle op undervejs, hvis alt ikke går helt som planlagt. 

Kom væk hjemmefra

Tag væk hjemmefra, når du skal læse til eksamen. Brug universitetets læsesale, det lokale bibliotek eller et andet sted, hvor du kan arbejde koncentreret eller mødes med din læsegruppe. Lad dig fx inspirere af klassiske arbejdstider, hvor du dedikerer din koncentration til at læse til eksamen fra 9 til 17.

Det giver dig bedre mulighed for at adskille din læsetid med fritid, og du kan altid dulme den dårlige samvittighed med viden om, at du faktisk har gjort dagens gode gerning.

 

Gå offline

Log af Snapchat, Instagram og Facebook i din læsetid, så de ikke forstyrrer din koncentration. Aftal i stedet med dig selv, at du kan logge på sociale medier i dine planlagte pauser, eller når du har fri. Det handler om at bruge din læsetid effektivt, hvis du også gerne vil med til et par julefrokoster og købe et par gaver.  

Brug din læsegruppe

Hvis du har svært ved at overholde en læseplan selv, kan det være effektivt at danne en læsegruppe. I læsegruppen kan I enten lave en fælles læseplan eller dele jeres individuelle planer. På den måde kan I sammen holde hinanden op på jeres mål. 

Få tips til, hvordan du får en effektiv læse- og notatteknik her 

Vurdér indhold

At rådgive de bedste forpligter. Derfor arbejder vi hele tiden på at blive bedre. Vurder gerne artiklen nedenfor.