]]>

Nyhedsmail

Brug din sport som karrierefordel

Sådan kan du gøre dine erfaringer fra sportens verden relevante i en jobsammenhæng.

Dine erfaringer som svømmer, sportsdanser eller fodboldspiller kan sagtens være relevante, når du søger job. Her er fire kompetencer, som du med fordel kan fremhæve fra sportens verden.

Brug det til at skille dig ud fra mængden

Dit primære fokus skal selvfølgelig være på dine faglige kompetencer, men din sportserfaring kan blive det, der gør at arbejdsgiveren husker dig - og finder dig interessant. Når du fortæller om de kompetencer, du har opnået ved at dyrke sport, er det vigtigt ,at du kan relatere dem til de opgaver, du skal løse i jobbet. 

1. Struktureret og effektiv

God planlægning er altafgørende, når man skal gøre plads til sport og et tætpakket træningsprogram i en travl hverdag. Netop planlægning er også en vigtig egenskab i mange jobs. I en arbejdkontekst kan det bruges til at strukturere din tid fornuftigt og til at tænke i mere effektive arbejdsgange. 

2. En dygtig team player

Som holdspiller forstår du vigtigheden af at samarbejde med dine medspillere. Du ved, at det en gang i mellem er nødvendigt at yde en ekstra indsats for andre. Den viden er relevant for de fleste arbejdspladser med en teamstruktur, der kræver samarbejde på kryds og tværs. 

3. God til at kommunikere

Du er sikkert dygtig til både at give og få konstruktiv feedback, fordi god kommunikation er en forudsætning for en veltilrettelagt holdindsats. Det er værdifuldt på en arbejdsplads, hvor du skal kunne kommunikere med mange forskellige mennesker. 

4. Resultatorienteret

De fleste sportsfolk er disciplinerede og har altid fokus på deres mål. De ved også, at der skal hårdt arbejde til for at opnå de bedste resultater. Det samme gør sig gældende på jobbet. Derfor kan du formentlig bidrage med en særlig vindermentalitet, konkurrenceforståelse og en skarp disciplin. 

Hvornår skal jeg nævne min sport? 

Du kan med fordel nævne din sport under fritidskategorien i dit CV. Du kan også nævne det i ansøgningen, når du fortæller, hvordan du er som kollega. Til jobsamtalen skal du kun nævne det, hvis det kan være en nyttig information for din måske kommende arbejdsgiver. Hvis du stadig træner meget, kan det være en god idé at gøre opmærksom på, at det ikke går ud over din fleksibilitet i jobbet.  

Tips til at skrive ansøgninger

Gode råd til at skrive et cv, der virker 

Lær at sætte ord på dine kompetencer

 

 

Vurdér indhold

At rådgive de bedste forpligter. Derfor arbejder vi hele tiden på at blive bedre. Vurder gerne artiklen nedenfor.