]]>

Nyhedsmail

Få mest muligt ud af din online-undervisning

Få 3 gode tips til, hvordan du forbliver en effektiv studerende i en hverdag med masser af online-undervisning.

Det er ikke noget nyt, at du som studerende skal strukturere din hverdag for at komme i mål med både læsning og opgaver. Men online-undervisning åbner op for nye muligheder og fleksibilitet, som ikke er set før.

Nogle universiteter har valgt at afspille optagede forelæsninger. Andre steder er undervisningen delt op, så kun nogle møder op fysisk – imens resten må nøjes med at se med online. 
Lige meget om det er det ene eller andet format, er det vigtigt, at du skaber nogle rammer for din læring. Det kan nemlig være udfordrende med den nye fleksibilitet, fordi du selv skal strukturere din hverdag. 

Derfor har vi samlet 3 gode tips til, hvordan du kan få mere ud af din online-undervisning. 

 

Strukturér din tid

Uanset formatet af din undervisning er struktur guld værd i en hverdag med meget online-undervisning. 

Derfor kan du med fordel: 

  • skemalægge dine forelæsningerne, så du ikke får et større efterslæb. Sæt fx tid af hver søndag til at planlægge din uge, så du forpligter dig selv på, hvornår du gør hvad. Her er din kalender din gode ven. Fordi man kan nemt give efter for spontane aftaler og glemme studiet, når det ikke er planlagt 
  • sætte dig et sted, hvor dine rammer ikke bliver for hjemmelige. De fysiske rammer betyder en hel del for, hvordan du lærer nyt. Det er det en god ide at gøre dig klar, som du skal til en rigtig forelæsning. Lav derfor en arbejdsplads derhjemme, der minder dig om at være til forelæsning  
  • planlægge din fritid. Din arbejdstid kan nemt blive flydende, når du ikke længere har en klassisk hverdag med faste forelæsning på universitetet. Derfor er det en god idé at planlægge pauser i løbet af dagen, og hvornår du holder fri. Du bliver kun en bedre studerende af at dyrke din fritid. 

Del viden med andre

En væsentlig del af en god læringsproces er at vende ny viden med andre. Denne del kan nemt forsvinde med online-undervisning, fordi du ikke har den samme mødefrekvens med dine medstuderende.

Derfor kan det være en god ide at aftale et fysisk møde. Her kan I sparre om fagene. Og den nye viden I får med jer. Det vil også bidrage positivt til din studiestruktur, da du forpligter dig til at være forberedt til møderne.

Et plus er også, at du stadig holde kontakt til nogle af dine medstuderende i en tid, hvor det er ellers er stærkt begrænset. Det giver en fornemmelse af, at du fortsat er med i et fagligt studiefællesskab. 

Det er guld værd, når dine eksamener begynder at banke på. 

Vær med til at forbedre processen

At online-undervisning fylder så meget er nyt for alle. Ikke kun for dig som studerende, men også for dine undervisere og hele universitetet. Derfor er det også oplagt at byde ind med forbedringsforslag. 

Har du en god idé til at forbedre jeres undervisning, så del den. Du kan evt. starte med dine medstuderende. Kan de lide den, er der gode chance for, at underviserne også kan se fornuften i den. Ofte kan de jo kun gætte på, hvad der virker for jer. 

Hjælp dem til at blive skarpere på, hvad der fungerer. Det er desuden en egenskab, du kommer til at bruge hver dag i dit arbejdsliv.

Så hvorfor ikke komme i gang med at øve dig allerede nu?

Så har du også en god historie at fortælle, når du skal til samtale på dit næste job. Arbejdsgivere elsker medarbejdere, der har blik for at optimere på processer – og som ser muligheder frem for begrænsninger.

 

Få flere studietips

Se gratis tutorials om, hvordan du skaber gode studievaner. Du får værdifulde tips til din notat- og læseteknik samt flere gode råd til, hvordan du bliver en mere effektiv studerende.  

Se dem her 

 

Vurdér indhold

At rådgive de bedste forpligter. Derfor arbejder vi hele tiden på at blive bedre. Vurder gerne artiklen nedenfor.