]]>

Nyhedsmail

Få styrket dit fokus med meditation

Med mindfulness meditation får du ro i maven og et større overblik til, at du kan prioritere din tid rigtigt.

Med mindfulness meditation kan du træne din opmærksomhed, din koncentrationsevne og dit nærvær. Det styrker din evne til at træffe de rigtige valg, når du har travlt.

Fx vil mindfulness meditation gøre gavn, når du tager hul på næste eksamensperiode. Det giver dig en bedre mulighed for at vurdere, hvordan du skal prioritere din tid med vennerne, studiejob og andre ting, som tager din opmærksomhed. 

Dine reaktionsmønstre vil også ændres. Med tiden vil du reagere mere roligt og med større overblik, når du er presset. Oplever du tankemylder, vil det langsomt forsvinde, når du går i gang med at meditere. Det gør dig bedre til at fokusere på de ting, som er vigtige for dig.

Men mindfulness meditation er en mentalsport. Du skal øve dig. Derfor har vi samlet 3 gode råd til, at du kan gøre mindfulness meditation til en del din hverdag.

Gode vaner tager tid 

Det tager tid at få sig en ny vane. Sådan er det også med mindfulness meditation. Du skal være tålmodig, og så vil tiden arbejde for dig. Vil du gerne opleve en forandring, når du skal til eksamen, er det en god idé, at du starter med at meditere i begyndelsen af et semester. 

Brug derfor starten af et nyt semester til at gøre mindfulness meditation til en del af din hverdag. 

Øvelse gør mester 

Det tager tid, før du oplever en forandring. Når du starter med meditation, vil du typisk opleve en behagelig ro og afslappelse i kroppen kort tid efter, du har mediteret. Men den forsvinder hurtigt, når du tager hul på andre ting. 

Derfor skal du være vedholden og meditere dagligt. Efter et par måneder vil du langsomt mærke et mere varigt resultat af dine meditationer. 

Meditér hver dag

Brug minimum 10-15 minutter om dagen på at meditere. Jo længere tid du meditere, jo hurtigere vil du opleve en forandring. Det behøver ikke at være 15 i minutter i træk. Fx kan du nøjes med at meditere 5 minutter efter morgenmaden og 10 minutter ved middagstid. 

Tilpas dine meditationer til din dagsrytme. Det er nemmere at få en god vane, når den passer ind i din hverdag.

Kom godt i gang

Find guidede meditationer og en kort introduktion til, hvordan du kommer i gang med at meditere

 

Vurdér indhold

At rådgive de bedste forpligter. Derfor arbejder vi hele tiden på at blive bedre. Vurder gerne artiklen nedenfor.