]]>

Nyhedsmail

Gør dit studiejob til en fuldtidsstilling

5 tips til, hvordan du gør dit studiejob til dit en fuldtidsstilling efter studiet.

Studiejobbet kan være et godt springbræt til at lande dit første fuldtidsjob efter studiet. Er du glad for dit nuværende arbejdsplads, og kan du se en fremtid der, kan du lige så godt gøre din chef opmærksom på, at du gerne vil blive.

Matcher du ikke stedet 1:1 med din uddannelse, skal du alligevel gøre et forsøg. Tag selv ansvar for dit match. Det afhænger nemlig af din motivation, dit engagement og dine erfaringer. Har du styr på det, er der gode chancer for, at du kan blive ansat på fuld tid. 

Herunder finder du 5 tips til, hvordan du gør dit studiejob til dit første job efter studiet. 

Gør et godt stykke arbejde 

Når du starter i studiejobbet, skal du have en klar strategi om, at du skal være med til at gøre en forskel. Det gør du ved at vise initiativ, tage ansvar og være opsøgende efter nye opgaver.  

Du skal også være god til at løse din opgaver, og det skal gøres til tiden. Har du idéer til nye tiltag – store som små – så del dem med din chef og dine kolleger. Men husk også at være ydmyg, når du fortæller om dem. Det skal gøres med respekt

På den måde viser du dit engagement, dit drive og ikke mindst den værdi, du kan tilføre dem. 

’Spread the word’ – til de rigtige personer 

Fortæl, at du gerne vil fortsætte efter studiet. Men brug primært tiden til at tale med de rigtige personer. Det vil sige dem, som rent faktisk kan ansætte dig. 

En god idé kan være, at du starter med at tale med din nærmeste kolleger eller tillidsrepræsentant. De kender som regel stedets dynamikker og uskrevne regler, og de kan pege på, hvem du skal taler med om en fastansættelse.  

Går du direkte til din chef, skal du være klar på, at vedkommende også kan være den, som kan ansætte dig. Derfor skal du allerede her have gjort dig nogle konkrete tanker om, hvad du vil i virksomheden. Der er nemlig chance for, at du allerede her skal bevise dit værd. 

Tag dialogen i god tid. Fx 3 til 6 måneder før du er færdig på studiet. Det giver din arbejdsgiver en mulighed for at rykke på dit forslag. Det giver dig også selv en hurtig afklaring på dine muligheder.   

Sig det rigtige

Når du tager dialogen med din chef, så skal du være proaktiv i forhold, hvad du gerne vil, og hvad du kan tilbyde dem. Din fordel er, at de allerede kender dig. Men du skal stadig fortælle dem, hvorfor de skal ansætte dig. 

Fortæl dem i hvilken stillingen, du ser dig selv. Underbyg dit forslag med konkrete resultater, og krydr det med, hvad du ellers kan tilføre dem af nye kompetencer, som er vigtige for forretningen. Det behøver ikke at være ’rocket science’, og de kan måske have hørt det før. Det betyder ikke noget.

Din tilgang viser engagement, og du udfolder din faglighed ved at være konkret i, hvad og hvordan du vil gøre det.  Det gør det nemmere for dem at se dig som en del af deres fremtid. 

Overvej andre muligheder

Selvfølgelig ser det godt ud på cv’et, hvis du tager springet fra dit studiejob til en fuldtidsstilling i den samme butik. Selvom du er 100% sikker i din sag, så kan du med fordel overveje dit valg.

Overvej, om du fortsat kan udvikle dig, der hvor du er nu. Overvej også, om du søger jobbet, fordi det er letteste for dig, eller om du gerne vil have den slags arbejdsopgaver og profil, som du får i stillingen.

Det kan være, du faktisk finder en stilling et andet sted, som i højere grad matcher dine faglige interesser og ambitioner. Derfor bør du altid tjekke, hvad du har af andre muligheder. 

Vær OBS på din løn 

Får du muligheden for at fortsætte og gøre dit studiejob til fuldtid, skal du være sikker på, du får den rette løn for det. Derfor behøver du ikke bare sige: ja tak, til det første udspil. Du har nemlig allerede et særligt kendskab til stedet og dets arbejdsgange, så din faglighed kan være mere værd, end du tror. 

Undersøg derfor dine lønmuligheder. Er du ansat i det offentlige, kan du fx tale med din tillidsrepræsentant. Er du ansat i det private, kan du fx tale med Djøf om, hvad du kan kræver i en lønforhandling.

Når du får jobbet, er det vigtigt, at du tager en forhandling om din løn. De første løn kan nemlig have betydning for din løn resten af karrieren. Tag du fat på en forhandling, vil du med stor sandsynlighed opleve, at du får mere med hjem i din første kontrakt.

Brug for sparring?

Kontakt Djøf, og brug os til at afklare dine muligheder i dit nuværende studiejob, til din løn- og kontraktforhandling, eller hvis du gerne vil have inspiration til, hvor du ellers kan søge job. 

Vi sidder klar til at rådgive dig om alle facetter af din jobsøgning, løn og karriereudvikling.

Ring til os på alle hverdag mellem kl. 9-16 på 33 95 97 00, eller skriv en mail til djoef@djoef.dk

 

 

 

Vurdér indhold

At rådgive de bedste forpligter. Derfor arbejder vi hele tiden på at blive bedre. Vurder gerne artiklen nedenfor.