]]>

Nyhedsmail

Gode råd til valg af kandidat

Få 5 gode tips til, hvordan du kan finde ud, hvilken kandidatuddannelse du skal vælge.

Inden du vælger din kandidatuddannelse, er det en god idé at gøre status over din bachelor. Kig på, hvilke fag, temaer, metoder og arbejdsformer, som motiverer dig. Overvej også dine styrker og svagheder. Din faglige interesser er en god rettesnor for et godt valg. Det er også godt fundament for dit arbejdsliv. 

Husk, at selvom du vælger en specifik specialisering, vil du stadig have mulighed for at skifte spor. Med en kandidat bliver du god til at lære nyt, nedbryde problemer og finde løsninger. Derfor vil de fleste kandidatuddannelser også åbner for flere typer af job og karriereveje.

For at komme tættere på det rigtige valg er det også god idé at kigge på, hvad du gerne vil blive bedre til, og hvor du ser dig selv i fremtiden efter studiet. 

Spørg dig selv: 

  • om du vil specialiseres inden for et særligt område. Det kan fx være digitalisering, erhvervsret, markedsføring, HR eller international politik. En løsning kan være, at du skifter til en anden overbygning end din bachelor eller til et nyt universitet. Du kan også supplere med valgfag fra andre uddannelser. Kig derfor på de enkelte uddannelsers fag, mål og sigte.  
  • om du kender dine jobmuligheder med din uddannelse. Brug LinkedIn til at finde andre med din uddannelse, og se deres karriere. Få et nemt overblik over, hvor de arbejder, og hvilke kompetencer de bruger i deres hverdag. Se, hvordan du finder dem på LinkedIn

Vurdér indhold

At rådgive de bedste forpligter. Derfor arbejder vi hele tiden på at blive bedre. Vurder gerne artiklen nedenfor.