]]>

Nyhedsmail

Kickstart semesteret med et studiejob

Få fem trin til, hvordan du kommer i gang med at finde et nyt studiejob.

Nu starter et nyt semester, og det kan være startskuddet til, at du kan finde et relevant studiejob.

Det øger også dine muligheder for at lande et job, når du er færdig med at studere. Mange får tilbudt et job, hvor de har været ansat som studerende. 

Her er fem trin til, hvordan du kan finde et nyt og relevant studiejob.  

Hvad kan jeg blive?

Er du i tvivl om, hvilken vej du gerne vil gå, kan du med fordel lade dig inspirere af andre med din uddannelse. Typisk vil du opleve, at der er mange karrieremuligheder med din akademiske titel. Andres veje kan derfor være et godt sted at søge inspiration, når du skal finde et relevant studiejob, som passer til dine ambitioner. 

Find din titel, og bliv inspireret til, hvilke veje du kan gå med din uddannelse

Find de relevante studiejobs

Opret en jobagent, og lad algoritmerne arbejde for dig. Du kan fx lave en jobagent på Djøfs jobunivers, hvor du tilpasser den til at finde de jobs, som passer til dine ambitioner. 

Lige nu er der mere end 90 studiejobs, som du kan søge. Du kan finde stillinger inden for kommunikation, marketing og undervisning samt politik, jura og administration.  

Find job på Djøfs jobunivers, og opret en jobagent 

Vær aktiv på LinkedIn

Hver gang du møder nye mennesker, møder du også en mulighed for at udvide dit netværk. Det gælder især de mange mennesker, som du møder på dit studie, job og til dine fritidsaktiviteter. Dem kan du tilføje til dit netværk på LinkedIn.

LinkedIn bliver ofte brugt af virksomheder til at finde nye kandidater. Det kan også være, at én i dit netværk har et job i ærmet, som du gerne vil søge. Derfor er det en god idé, at du får en aktiv og søgbar profil på LinkedIn.

Bliv guidet til at få en stærk profil på LinkedIn

Kom til samtale på din ansøgning

Fortæl, hvordan du kan give en arbejdsgiver værdi. Det gør du ved at fortælle, hvordan du vil løse opgaverne, som vedkommende nævner i deres stillingsopslag. Du skal vise, at du er proaktiv, og du kan bruge dine kompetencer til at løse opgaverne. 

Få flere tips til din ansøgning, og se andre studerendes cv’er, som virker

Har du fanget pointerne?

Det kan være lidt af en kunst at skrive en god ansøgning. Derfor er det en god idé at få andre til at se din ansøgning og dit cv igennem, inden du sender det. Med friske øjne kan de se, hvad der fungerer, og hvad der skal ændres, så ansøgning og cv passer til stillingsopslaget. Det øger din chance for at komme til samtale. 

Få feedback på din ansøgning og dit cv

Vurdér indhold

At rådgive de bedste forpligter. Derfor arbejder vi hele tiden på at blive bedre. Vurder gerne artiklen nedenfor.