]]>

Nyhedsmail

Fra kliché til succes

Få inspiration til, hvordan du skriver en ansøgning, som fortæller, hvad du kan.

Vær konkret 

Når du vil fange en arbejdsgivers interesse med din ansøgning, er det vigtig, at du står tydeligt frem i din formidling af dig. Det betyder, at du skal skrive i et klart sprog og være konkret i forhold til jobopslaget. Derfor skal du også undgå at bruge klichéer i din ansøgning.

Klichéer giver ofte et uklart billede af dig og dine kompetencer. Samtidig vil arbejdsgiver typisk finde dem kedelige og irrelevante, fordi de netop er klichéer. I stedet er det en god idé, at du skriver konkret i din ansøgning; hvad du kan tilbyde dem, hvordan du vil løse opgaverne, og hvorfra du har denne erfaring.

Klichéer kommer dog tit af vaner og kan være svære at slippe. Derfor har vi samlet nogle eksempler som inspiration til, hvordan du omskriver de klassiske klichéer til klart forståeligt sprog.

 

Kliché  

Forslag

Jeg er glad for at have mange bolde i luften. Jeg finder det let at holde fokus på flere opgaver på samme tid, hvilket jeg bl.a. benytter i mit studiejob hos …
Som person er jeg proaktiv, glad og arbejder godt selvstændigt og i teams.

På både studie og i studiejobs er jeg blevet bekræftet i, at jeg både kan arbejde selvstændigt og i teams. Jeg er desuden proaktiv, hvilket kom til udtryk, da jeg hos X tog initiativ til at …

Jeg brænder for at komme til at arbejde hos ... Det motiverer mig meget at være med til at skabe en positiv forskel indenfor ...
Jeg har tidligere arbejdet med kundeservice hos ... Jeg kan sikre jer en professionel kundeservice. Det kan jeg, fordi jeg hos …
Jeg ser muligheden for at udvikle mig meget fagligt i en stilling hos ... Jeg ser muligheden for at skabe værdi for jer i stillingen som X, imens jeg også får en mulighed for at udvikle mig fagligt.

Less is more 

Selvom du skriver længere, når du er konkret, så gør det ingenting. Fordi læseren har svært ved at rumme et bombardement af positive postulater uden konkrete eksempler.

Vælg derfor de vigtigste punkter i forhold til, hvad arbejdsgiver efterspørger. Og forklar dem grundigt på en konkret måde. 

Find flere tips til din jobansøgning her

Vurdér indhold

At rådgive de bedste forpligter. Derfor arbejder vi hele tiden på at blive bedre. Vurder gerne artiklen nedenfor.