]]>

Nyhedsmail

Kom godt i gang med det nye semester

Her er 5 gode råd til, hvordan du kommer godt fra start i det nye semester.

Få fat i dit pensum

Det kan være fristende at udskyde arbejdet med at finde pensumlitteraturen til, du lige er landet på studiet. Men før du ser dig om, er der gået to uge, og så mangler du bøgerne. Derfor kan du med fordel skaffe al din studielitteratur hjem allerede nu, så du ikke kommer bagud.

Som medlem af Djøf får du markedets billigste bogpriser på dine pensumlister hos Saxo. Du kan også få gode rabat på din litteratur fra Djøf forlag. 

Se, hvordan du får dine bograbatter. 

Find din læsegruppe

Få et forspring ved at danne en god læsegruppe allerede nu. Fordelen er, at I hurtigt kan begynde at sparre med hinanden og fordele tekster, teorier og ansvarsområder i løbet af semestret. Det styrker dit netværk på studiet, og du vil løbende forberede dig til dine eksamener.

Find inspiration og gode råd til, hvordan du kommer i gang med at netværke på studiet.

Har du fri til eksamen?

Få overblik over hele semestret allerede nu. Find ud af, hvornår der er vigtige deadlines for opgaver og eksamener, så du ved, hvilke dage du kan arbejde og holde fri. Du kan formentlig ikke arbejde lige stabilt i alle uger.

Derfor er den god idé at starte din planlægning i starten af semestret ved at gå i dialog med din chef, hvis du gerne vil have tid til en ferie og dine eksamener.

Læs, hvordan du tager en dialog med din chef

Få gode råd af en erfaren studerende

Kender du nogle studerende på årgangene over dig, så brug dem aktivt til at sparre med. Når de har været igennem det samme forløb som dig, kan de ofte pege på udvalgte teoretikere, øvelser eller temaer, som er gode at kende til.

Du kan også få en mentor, som er mere erfaren studerende, som kender til din situation og ståsted. Sammen med din studiementor undersøger du dine mål, ambitioner og udfordringer, så du finder svar på dine spørgsmål.  

Bliv klogere på, hvad du kan få ude af et mentorforløb

Vil du til udlandet?

Studiestarten er et godt tidspunkt til at kigge på dine ambitioner. Det kan være, at du trænger til at ryste posen ved at ny viden og erfaring med et praktik- eller studieophold i udlandet. Går du allerede i gang nu, er du på forkant med vigtige deadlines og ansøgningsfrister.

Læs om fordelene ved at tage et praktik- eller studieophold i udlandet.

Vurdér indhold

At rådgive de bedste forpligter. Derfor arbejder vi hele tiden på at blive bedre. Vurder gerne artiklen nedenfor.