]]>

Nyhedsmail

Netværk dig til den gode læsegruppe

Få inspiration og fem gode tips til, hvordan du netværker dig til en faglig stærk læsegruppe.

Det kan ikke siges nok. En god læsegruppe er guld værd. Den giver dig mulighed for at komme helskindet gennem pensum, så du er velforberedt til eksamen, og du får samtidigt udbygget dit faglige og sociale netværk.

Men hvordan er det lige, du skaber den stærke læsegruppe?

Vælg de rette mennesker

Tænk over, hvem du er på faglig bølgelængde med. Dem du fester med i fredagsbaren, er ikke nødvendigvis dem, du samarbejder bedst fagligt med. 

Sådan kommer du i gang

Ofte er den største udfordring at tage den første kontakt til en person, du ikke kender. Det behøver dog ikke at være svært. Efter en forelæsning kan du stoppe den, du gerne vil danne en gruppe med. Her kan det være en fordel, at du tager den en-til-en, så I får et godt indtryk af hinanden.

Fortæl, at du har lagt mærke til, at han eller hun altid har nogle gode kommentarer til forelæsningerne, og at du gerne vil sammensætte en læsegruppe. Forklar, at du ikke har låst dig fast på rammerne, men det kan I sammen finde ud af.

Spørg også om vedkommende har en idé om, hvem der ellers kan være med i gruppen. Det giver jer begge ejerskab over gruppen, og du behøver kun at spørge en person. 

Husk også, at det faktisk er et super godt tilbud, du har til dem.

Fem hurtige om at netværke

  • Glem reglerne – det er vigtigere, at du handler end tænker i spilleregler. Du kan tillade dig en del, så længe du viser respekt, tager et skridt ad gangen og inviterer til at løse en fælles udfordring.
  • Gå efter kompetence – når du opsøger nye kontakter. Find ud af, hvem der ved mest om faget, og fortæl dem, at du fagligt har lagt mærke til dem. De fleste bliver interesseret, når du roser dem. 
  • Lav en kaffeaftale med det samme – her kan I i ro og mag aftale, om I skal lave en læsegruppe, og hvem der ellers skal inviteres med. 
  • Del ud – tænk ikke på, hvad den anden kan give dig. Fx kan du dele dine noter til dem, du henvender dig til, så det bliver klart, hvad du kan tilbyde.
  • Vær ikke nærig med din viden – hvis du ved noget interessant, så del det med dine medstuderende eller din læsegruppe. Det skaber en god relation, og det giver den anden lyst til at gøre det samme.

Når du har netværket dig til en ny læsegruppe, og I skal til at knække pensum, kan du med fordel dykke ned i vores tips til at få en effektiv læse- og studiestrategi.

 

 

Vurdér indhold

At rådgive de bedste forpligter. Derfor arbejder vi hele tiden på at blive bedre. Vurder gerne artiklen nedenfor.