]]>

Nyhedsmail

Få fri til dine eksamener

Få gode råd til, hvordan du går i dialog med din chef om at få fri til dine eksamener.

Hvis du gerne vil prioritere eksamenslæsning frem for arbejde i eksamensperioden, er det en god idé at tage en forventningsafstemning med din chef om din arbejdstid. Selvom din primære beskæftigelse er at være studerende, betyder det ikke, at du automatisk får fri til eksamenslæsningen eller til dine eksamener.

Start i god tid 

Overvej tidligt på semestret, hvordan du bedst læser op til hvert fag og hvor meget tid, du regner med at bruge på din eksamenslæsning. Vend dine tanker med din chef, og gør det i så god tid som muligt. Jo længere tid I har til at finde en løsning, jo større er chancen for, at I kan planlægge dit arbejde, så det passer til dine eksamener.

Gå i dialog med din chef

Det er din chef, som bestemmer, om du får fri eller ej. Derfor kan du med fordel være proaktiv og selv byde ind med en løsning.

  • Spørg om fri i god tid, så I sammen kan nå at planlægge din arbejdstid i forhold til dine eksamener og virksomhedens drift
  • Forbered et par forslag til en alternativ vagtplan, og byd ind med eventuelle løsninger
  • Vær imødekommende over for forslag den anden vej
  • Udvis fleksibilitet i løbet af den periode, hvor du ikke skal til eksamen.

Det kan også være en god idé at få skrevet fleksibilitet i arbejdstiden under eksamensperioder ind i din kontrakt. På den måde er du også sikret fremadrettet, hvis du får en ny chef, der ikke kender til din aftale. 

Har du ikke et studiejob, eller står du over for et jobskifte, kan du med fordel få det skrevet ind i din ansættelseskontrakt

Vurdér indhold

At rådgive de bedste forpligter. Derfor arbejder vi hele tiden på at blive bedre. Vurder gerne artiklen nedenfor.