]]>

Nyhedsmail

Sådan forlader du din gamle arbejdsplads

Få gode råd til, hvad du skal gøre, inden du forlader din arbejdsplads for sidste gang.

Alle ansættelsesforhold slutter på et tidspunkt. Uanset hvad det skyldes, er det en god idé at fratræde din stilling på en måde, som efterlader et godt indtryk af dig hos din tidligere arbejdsgiver og kolleger. Det kan nemlig være, at I får brug for hinanden en gang ude i fremtiden.

Vi har derfor lavet en lille guide til, hvad du bør gøre, inden du forlader din arbejdsplads for sidste gang.  

Få sagt pænt farvel

Få sagt ordentligt farvel til alle. Det er god stil, når du takker personligt for godt kollegaskab og samarbejde. Du kan også ønske dine snart eks-kollegaer held og lykke med fremtiden. Det efterlader et godt indtryk af dig, som  kan have stor værdi på et senere tidspunkt i din karriere. 

Opdatér din profil på LinkedIn

Få opdateret dit cv og LinkedIn med dine arbejdsopgaver, imens du stadig har dem frisk i hukommelsen. Det er nemmere at lave en skarpt cv, når du stadig sidder med hænderne nede i mulden. 

Connect også med dine kolleger og samarbejdspartnere på LinkedIn, så du får dem med i dit netværk. Er der nogle, som du har haft særligt et samarbejde med, kan du overveje om, I skal anbefale hinanden på LinkedIn med en personlig kommentar.

Få en anbefaling

Hvis relationen er god, så bed om en anbefaling fra din arbejdsgiver. Mange gange kan det lade sig gøre, hvis du er proaktiv. Det gør du ved at komme et udkast med de hovedpointer, som du gerne vil have med i fremtiden.

Et eksempel kan være, at du gerne vil arbejde med projekter i fremtiden, og derfor vil du gerne fremhævet din projekterfaring. Lav derfor et udkast, hvor du har fokus på dette emne. 

Vil din chef selv skrive din anbefaling, er det en god idé, at du får fremhævet de hovedpointer, du gerne vil have med. Dermed sikrer du, at din chefs anbefaling afspejler dit ønske for din fremtidige profil.

Husk referencer

Aftal med din kolleger, at du gerne vil bruge dem som referencer i fremtiden. Det er godt at have i baghånden, når du søger job. Du vil nemlig opleve, at nye arbejdsgivere kan efterspørge referencer ved en jobsamtale for at høre mere om, hvem du er som medarbejder og kolleger.   

En god reference vil ofte være nære kolleger, som kender dit arbejde og dine kompetencer. De kan derfor give et troværdigt indtryk af dig som kolleger. Du kan også spørge din chef, om vedkommende vil være en reference for dig. Især hvis I har haft et tæt samarbejde. Det giver altid lidt ekstra, når en tidligere chef varmt anbefaler dig. 

Husk også, at du skal opvarme dine referencer, inden du gør brug af dem. Klæd dem på ved at fortælle lidt om, hvad det er for et job, som du har søgt. Gør det også synligt for dem, hvilke ting de gerne må fremhæve. På den måde kan de forberede en god salgstale med de rigtige pointer målrettet det nye job. 

 

Er der styr på formalia?

Få styr på dine vilkår, når du fratræder dit job. Uanset om du er opsagt eller selv går fra jobbet, er det en god idé, at du både kender regler og vilkår. Det sikrer, at du får en god afslutning på din ansættelse uden misforståelser. 

Er du usikker på regler og vilkår, er du altid velkommen til at kontakte Djøf. Du kan fange os på alle hverdag mellem 9.00 - 16.00. Ring på 33 95 97 00 eller dk¤djoef¤djoef¤skriv en mail til Djøf.

 

Vurdér indhold

At rådgive de bedste forpligter. Derfor arbejder vi hele tiden på at blive bedre. Vurder gerne artiklen nedenfor.