]]>

Nyhedsmail

Sådan søger du studiejob med 1 år tilbage af studiet

Få 3 værdifulde tips til, hvordan du lander et relevant studiejob med kun 1 år tilbage af din uddannelse.

Mange virksomheder søger ofte studerende til deres studiestillinger, som har minimum 2 år tilbage af deres studie. Derfor kan du også opleve, at det kan være svært at lande et nyt og relevant studiejob, når du har 1 år tilbage af din kandidat. Men det er ikke umuligt.

Du bliver dog nødt til at være knivskarp i din ansøgning på, hvad du kan gøre for dem, så det står tydeligt frem, hvorfor det er en fordel for dem at ansætte netop dig. Det gør du ved at fremhæve de særlige fordele, som du har med, når du kun har 1 år tilbage af studiet. 

  • Fortæl dem, at du: 
    - ved, hvilke opgaver du kan løse for dem, og hvordan du vil gøre det. 
    - har flere værktøjer og en større viden at trække på fra dit studie. Derfor kan du hurtigt sætte dig ind i komplekse problemstillinger og bidrage med løsninger til dem.  
    - kan kombinere dit speciale med at løse en større opgave for dem. Det kan fx være, at du kan   undersøge en større problemstilling for dem og komme med nye konkrete løsningsforslag. 
  • Tilbyd dem din fleksibilitet. Det kan fx være, at du kan arbejde flere timer, end de efterspørger. Det kan også være, at du er mere fleksibel, når du skriver dit speciale, fordi du ikke længere har mødepligt på studiet.
  • Skriv, også at du er interesseret i at blive i virksomheden efter studiet. Du kan fx skrive, at du ser studiejobbet som et naturligt springbræt til at blive integreret på arbejdspladsen, så de ikke behøver at bruge ressource på det, når du er færdiguddannet. Som et ekstra plus kan du allerede starte på fuldtid dagen efter, du har afleveret dit specialet.  

Få flere gode råd til din jobsøgning

Er du i tvivl om, hvordan du skærer et interessante cv, eller skriver den gode ansøgning, så tjek vores guide til jobsøgning for at få mere inspiration og rådgivning.  

Vurdér indhold

At rådgive de bedste forpligter. Derfor arbejder vi hele tiden på at blive bedre. Vurder gerne artiklen nedenfor.