]]>

Nyhedsmail

Kickstart dit udlandsophold med disse spørgsmål

Få svar på tre vigtige spørgsmål, som du bør stille dig selv, inden du vælger dit udlandsophold.

Hvilke personlige og faglige kompetencer vil jeg gerne have ud af et udlandsophold?

Tænk strategisk, når du vælger, om det skal være et praktik- og studieophold. Det samme gælder for din destination.

Overvej fx hvilket fagligt, sprogligt og personligt udbytte, du kan få ud af dit ophold. Og hvordan du kan bruge det fremadrettet på dit studie og i din karriere.

Husk, at internationalt udsyn og interkulturel forståelse er vigtige egenskaber og kompetencer på arbejdsmarkedet – og de bliver endnu vigtigere for både offentlige og private virksomheder i fremtiden.

Hvem kan jeg tale med, så jeg kan få afklaret mine prioriteter?

Det kan virke som en uoverskuelig proces at gå i gang med, men andre har gjort det før dig. Og de har helt sikkert taget en masse gode erfaringer med hjem. 

Spørg derfor løs i dit netværk. Fx kan du spørge studerende fra ældre årgange på dit studie, som har været en tur i udlandet. Det er en god måde at afklare dine prioriteter, når du taler med andre om deres erfaringer.

Du får nemlig indblik i deres sejre og nederlag samt ny inspiration til, hvor du kan rejse hen, og hvad du skal huske at gøre, inden du tager afsted.

Hvordan kommer jeg afsted til udlandet?

Når du har afklaret dine ønsker og forventninger til dit semester i udlandet, er der faktisk kun én ting tilbage. Det er at gå i gang med at søge, så du kommer afsted.  

Start derfor i god tid, og sørg for at skabe et overblik over processen fra A til Z. Vær opsøgende i din ansøgningsproces. Husk, at det internationale kontor og studievejledningen ved alt om specifikationerne for netop din uddannelse.

Brug dem derfor aktivt i alle faser af din ansøgningsproces.

Få flere svar

Har du brug for flere tips til dit udlandsophold, eller vil du bare gerne have uddybet svarene, så kan du tilmelde dig et af Djøfs arrangementer om studieliv i udlandet. De foregår fra den 8. oktober til den 11. oktober rundt omkring i landet.

Find det næste arrangement om studieliv i udlandet nær dig

Vurdér indhold

At rådgive de bedste forpligter. Derfor arbejder vi hele tiden på at blive bedre. Vurder gerne artiklen nedenfor.