]]>

Nyhedsmail

Tips til trivsel i et digitalt studieliv

Få 5 gode råd til, hvordan du gør dit studieliv under den lange nedlukning lidt mere interessant.

På grund af Covid-19 ser du atter ind i et semester, hvor undervisning og kontakt til dine medstuderende vil være online. Derfor er det også helt naturligt, hvis du føler dig demotiveret og måske endda til tider ensom.

Det sociale liv på studiet har en stor betydning for din motivation. Ingen tvivl om det. Sammen løser I jeres faglige udfordringer og deler jeres forventninger og nervøsitet til eksamen, opgaver og fremtiden. Derfor er det også vigtigt at finde alternative måder til, hvordan I kan holde liv i jeres fællesskab på jeres studiet. 

Vi er godt klar over, at det først for alvor bliver sjovt igen, når samfundet genåbner. Men med få kneb kan du gøre din hverdag som onlinestuderende mere tålelig. Vores tips er ingen fuldblodserstatning. Det ved vi godt. Men gode rammer kan måske gøre onlinelivet lidt mere sjovt og spændende for dig og dine medstuderende. 

  • Prøv så vidt muligt at have fysiske ritualer, som markerer starten eller slutningen på din studiedag. Fx start din dag med en gåtur. Og slut dagen af med en at gå en tur sammen med en ven eller en god lydbog i ørene. Husk også dine pauser i løbet af dagen. Brug fx frokosten til at gå en tur med din roomie, nabo – eller spis sammen med dine studiekammerater over Teams, Skype eller Zoom.
  • Ræk ud til dine studiekammerater. I kan sagtens lave gruppearbejde online. Eller aftal en fast dag om ugen, hvor I taler pensum igennem. I kan også fejre weekenden med en fredagskaffe og øl. Krydr det fx med en film- eller bogklub, hvor I går i dybden med noget, som interesserer jer.
  • Sæt dit ambitionsniveauet lidt ned. Vi er alle under et stort pres for tiden. Og vi skal passe godt på os selv, så vi ikke er gået helt ned med flaget, når vi igen kan vende tilbage til det gamle studieliv. Så det er faktisk helt ok at skrue lidt ned i en periode for at vende stærkt tilbage senere.
  • Engagér dig i andre ting end kun dit studie. Sørg for at dyrk en hobby eller et DIY-projekt. Du kan fx gå på genopdagelse i din studieby. Besøg alle de steder, hvor du er væltet på cyklen, givet et kys – eller måske er det bare en perfekt tid at få kridtet løbeskoene på ny. 
  • Prøv Djøfs aktivitetspulje, og gør din idé til et digitalt arrangement. Du får midler og digital know-how til at skabe nye onlinearrangementer for dig og dine medstuderende. Her kan i fx nørde jeres faglighed ved at invitere en ekspert til at give et oplæg om netop det, der interesserer jer. Eller hvad med at arrangere en omgang fredagsbanko for dine medstuderende? Aktivitetspuljen støtter gode idéer til at styrke jeres studieliv og trivsel. 

Har du det svært i øjeblikket?

Dit mentale helbred er vigtigt. Derfor er det også vigtigt, at du reagerer, hvis du har det svært. Husk, du ikke er alene. Mange studerende sidder faktisk med de samme øvfølelser som dig. Og selv om det kan være svært at række ud til andre, kan det være givende for din trivsel. 

Har du brug for hjælp, så tag fat i Studenterrådgivningen, som har stor erfaring med at rådgive studerende i svære situationer.

 

Vurdér indhold

At rådgive de bedste forpligter. Derfor arbejder vi hele tiden på at blive bedre. Vurder gerne artiklen nedenfor.