Her finder du din praktikplads
Fælles for næsten alle praktikophold i udlandet er, at der er 2 årlige optag. Varigheden for et praktikophold i udlandet svarer nogenlunde til et dansk semester.
Uanset om det er et praktikophold i International Røde Kors, Greenpeace, Verdensbanken, den Europæiske centralbank, en EU-institution eller en dansk organisations Bruxelleskontor, så finder du praktikstillingerne på organisationens egen hjemmeside. Det samme gælder også for internationale virksomheder.
Sæt derfor god tid af til research, så du får et godt overblik over dine muligheder, ansøgningsprocessen og deadlines.
En smutvej kan være at tjekke Udenrigsministeriets hjemmeside. Her kan du finde oplysninger om en række danske og internationale organisationer. Ellers er Google din bedste ven.
International organisation eller virksomhed
Alle de formelle krav til at søge en praktikplads finder du på de enkelte organisationer og virksomheders hjemmesider. Det kan fx være, hvor langt du skal være på din uddannelse, før du kan ansøge, dine sprogkundskaber og ansøgningsprocessens mange deadlines.
Nogle steder ønsker de en praktikansøgning i form af et cv og en ansøgning. Andre steder skal ansøgningen ske via en – nogle gange omfattende - onlineformular. Det er ofte tilfældet i internationale organisationer.
Tid er derfor et nøgleord. Ofte er det mere omfattende end at søge praktik i Danmark.
Du kan med fordel bruge vores gode råd til at skrive en ansøgning, når du skal til at skrive din praktikansøgning. Der er nemlig ikke den store forskel på at søge et job eller en praktikplads.