]]>

Djøf

Djøfs lederpris 2023

God ledelse er afgørende for fremtidens resultater og vækst i erhvervslivet. Derfor har vi indstiftet Djøfs lederpris, som i 2023 uddeles for syvende gang. Prisen går til en moderne leder, der i særlig grad formår at skabe resultater gennem andre med tillid, samarbejde og solid virksomhedsledelse.

Derfor uddeler vi lederprisen

Dagens virksomhedsledere står over for nye udfordringer i form af kriser og usikkerhed, ESG, ændrede organisationsformer og nye digitale generationer på arbejdsmarkedet. Derfor sætter vi fokus på, hvordan kvalitet i ledelse bidrager til at skabe resultater i private virksomheder i dag og i fremtiden.

Med prisen ønsker vi at bidrage til debatten om ledelse og skabe opmærksomhed om, hvad der skal til for at få et succesfyldt lederskab.

Djøfs lederpris uddeles for:

  • at sætte fokus på lederkompetencer og lederkvaliteter
  • at fremme lederevner, som skaber resultater og vækst i erhvervslivet
  • at inspirere medarbejdere med ambitioner om at blive ledere
  • at synliggøre topledertalenter fra erhvervslivet.

Sådan udvælger vi vinderen

Valget af prismodtageren sker efter en grundig proces, som begynder med, at vi udvælger en lang række kandidater fra den private sektor blandt Djøfs medlemmer.

Puljen af kandidater bliver gennemgået, og på baggrund af kandidaternes erfaringer og fremskridt i karrieren udvælger vi 8 topledertalenter til at gå videre i processen. De udvalgte deltager indsender derefter en video, hvor de svarer på en række spørgsmål om deres perspektiver på kvalitet i ledelse.

Derefter bliver der afholdt dialogmøder med kandidaterne, ligesom vi taler med deres medarbejdere. Til sidst indstilles de 3 endelige kandidater.

Udvælgelsesprocessen giver god anledning til at reflektere over egen ledelse, hvilket mange topledere ikke har tid til i en travl hverdag.

Jury


Ledelse af i dag handler om vækst og bundlinje, såvel som diversitet, ligestilling og samfundsansvar.
Anne Bach Waagstein
Anne Bach Waagstein, formand for juryen

Vi ser på, om kandidaten mestrer samspillet af faglighed, menneskelighed og samfundsbevidsthed.
Anne Mette Dissing-Immerkær
Anne Mette Dissing-Immerkær, partner i Heidrick & Struggles

Fremtidens topledere skal ikke kunne svare på alt, men tiltrække og dyrke de talenter, der kan.

Marianne Dahl
Marianne Dahl, managing director og partner i Boston Consulting Group

Lederskab gør en forskel for virksomhed, medarbejdere og mennesker.

Pui Ling Lau
Pui Ling Lau, COO for Realdania

For at blive kandidat skal du have et helt særligt tag på, hvad der driver mennesker.

Thomas Honore
Thomas Honoré, CEO i AudienceProject og bestyrelsesformand

Vi har fokus på kandidater, der dagligt viser, at de er fremtidens topledere.

Torben Moger Pedersen
Torben Möger Pedersen, CEO for PensionDanmark, bestyrelsesformand for CBS og for Danmarks Genopretningsfond

Dette års vinder

Vinderen af Djøfs lederpris 2023 er Rune Petersen, Chief Investment & Innovation Officer, Pelican Self Storage. Rune Petersen er Master, Cand. Merc.Finance. Har tidligere arbejdet i konsulentbranchen bl.a. hos Ernst & Young og QVARTZ.

Den person, jeg er derhjemme, den person er jeg også på arbejde.
Rune Petersen - vinder af Djøfs lederpris 2023
Rune Petersen

Juryen siger

Rune vinder prisen, fordi han har vist sig som en leder, der kan skabe resultater og samtidig have fokus på et godt arbejdsmiljø, hvor trivsel er høj prioriteret. Han lægger vægt på at være visionær og skabe vækst med blik for bæredygtighed, social ansvarlighed og inklusion. I ESG-dagsordenen vægter han E højt og har sammen med medarbejderne løftet bæredygtighed helt op på ledelsesniveauet og inkluderet det som en af deres must-win-battles i strategien. Det har allerede sikret, at de har lavet markante besparelser på varmen og strømmen. I det daglige arbejder han både med fokus på den konkrete drift, men han jonglerer også hjemmevant med den politiske dagsorden vedrørende miljømæssig bæredygtighed indenfor byggeriet.

I sine 7 år hos Pelican Self Storage har Rune bidraget til en høj vækst og ekspansion i norden. Han beskriver sig selv som en people-leder med en positiv tilgang til livet og vægter relationerne særdeles højt.

Medarbejderne beskriver Rune Petersen som visionær og faglig skarp. Han er meget empatisk og åben for andre måder at gøre tingene på. ”Det er magisk, så positiv han er,” bliver der blandt andet sagt ”og så er han simpelthen grundlæggende en flink fyr.”

Tidligere vindere af lederprisen

Anne Katrine Schjønning, direktør i Molt Wengel
Dorte Tandrup, Sales & Marketing Director, Boozt.com
Carl Johan Paulsen, Direktør, Meyers Køkken
Rune Fleron Qvant, Head of Business CFO IT, Maresk Group
Malou Mousten Dyhr Toft, Vice President for EMEA, Milestone Systems A/S
Louise Hahn, Senior Vice President, Dong Energy