]]>

Jeg samler på jeres historier

Vi lærer meget af corona – både noget, vi forhåbentlig aldrig skal bruge igen, og så en hel masse, vi kan drage nytte af i det fremtidige arbejdsliv.

Savner I også jeres hverdag uden for hjemmets fire vægge? Jeg venter med længsel på at komme ud af hjemmekontoret og få besøgt nogle offentlige arbejdspladser og dermed komme tættere på medlemmerne. Mens jeg venter, samler jeg på historier om, hvordan I tackler krisen, og hvad vi kan lære af coronatiden. 

Kære tillidsrepræsentant

De sociale medier og nyhederne handler ofte om dem, der bærer mundbind, arbejder i et podningstelt, sidder ved kassen, eller som er på vej tilbage på arbejdet i næste genåbningsfase. Det er helt på sin plads. Men man hører ikke meget om os, der arbejder i kulissen og knokler bag skærme og skriveborde. Der er ikke skrevet mange bevingede ord om dem, der planlægger og udfører indkøb af værnemidler, laver ny lovgivning i en rasende fart eller sikrer, at vores unge får en uddannelse og eksamen. Der er heller ikke det store fokus på de mange af jer, som nu på 3. måned får ekspederet sager skjult bag hjemmets fire vægge. Jer skylder vi en stor tak. Og hvis ingen andre ser jer, så kan jeg love, at det gør vi her i Djøf, og jeg bruger enhver lejlighed til fortælle jeres historier.

Krisen tærer på kræfterne – tak for TR-arbejdet på distancen

Det begynder for alvor at tære på kræfterne med den her krise: Nu er det hverken sjovt, spændende eller rart at arbejde hjemmefra hele tiden. Jeg tror, jeg taler på rigtig manges vegne, når jeg siger, at jeg savner at være sammen med andre voksne ude i virkeligheden.

For ja, det fungerer super fint med videomøder, og der er mange fine perspektiver i det virtuelle reach, mødeeffektivitet og hjemmearbejdstid. Men vi mangler den daglige ping-pong, at se hinanden i øjnene, at grine sammen. Og alt det der. Jeg ved, at I gør et stort stykke arbejde for at holde sammen på – og med – medlemmerne her på distancen - og tusind tak for det. Trods afstand er det stadig jer, der er tættest på og har den bedste føling med arbejdsbelastning og arbejdsglæde. Og jeg ved, at det er ikke let på distancen og med de mange nye spørgsmål, der rejser sig.

Husk at du altid kan ringe til Djøf på tlf. 33 95 97 00 mellem kl. 9-16. Mange af sekretariatets medarbejdere sidder også hjemme – eller har gjort – og arbejder på fuld tryk i det skjulte.

Deltag i virtuelt frokostmøde den 18. juni 2020

Selv savner jeg utrolig meget at være tættere på medlemmerne. Min kalender er blevet noget mere kedelig, nu hvor alle medlemsmøder, seminarer og andre fysiske fora er aflyst eller udskudt. Men jeg prøver at se nye muligheder og har fx søsat initiativet “virtuelle frokostmøder”, hvor jeg inviterer medlemmer til at deltage i et uformelt videomøde med mig.

Har du lyst til at deltage i mit næste frokostmøde den 18. juni fra kl. 12-13, da send en mail til dk¤djoef¤jba. Det vil glæde mig at se dig og høre din historie: Hvad laver du, og hvordan har du det? Hvad kan vi tage med os af erfaringer fra coronatiden? Og ikke at forglemme, du må endelig gumle på et stykke brød, mens du gør mig klogere, inspirerer og udvider min horisont.

Selvom det selvfølgelig slet ikke er det samme som at mødes fysisk, er det stadig super fedt – og kan noget andet, fordi det ikke bliver med ophæng i arbejdspladser. I stedet taler vi på tværs af sektorer og geografi – og helt uformelt – og det er absolut en model, jeg tænker kan bruges i andre sammenhænge, også post-corona.

Nye måder at mødes, nye ideer skabes

Vi har de seneste par måneder under hjemsendelsen gjort os erfaringer med at skulle arbejde adskilt, deltage i virtuelle møder, skabe nærvær og fællesskab på arbejdspladsen på en anden måde end sædvanligt. Det har ikke bare været ”plug and play”. Vi skal derfor samle de gode, nyerhvervede erfaringer og bringe dem med ind i vores videre arbejde med medlemsservice, TR-uddannelsen og arbejdet for bedst mulige arbejdsvilkår i den offentlige sektor.

Til efteråret går Djøf Offentlig i gang med arbejdet med fokusområder frem mod 2022. Er der noget fra coronakrisen, som vi skal arbejde videre med? Jeg tænker selv, at vi kommer til at følge op på corona og de lokale drøftelser for at se, hvad det kan give os af fagpolitiske overvejelser eller ballast til de næste overenskomstforhandlinger.

Tænk gerne med – skal vi fx i Djøf holde virtuelle møder om helt aktuelle dagsordener? Det kræver ikke så meget tid og planlægning og har til gengæld et helt andet potentiale for at nå ud til mange medlemmer samtidigt. Har I fået nye ideer til TR-arbejdet? Hvad drøfter I lokalt af erfaringerne med at arbejde hjemme: Fleksibilitet, hjemmearbejde, arbejdsmiljø, den ”grønne” effekt, tilliden mellem chefer og medarbejdere, nye arbejdsgange eller?

Flere tillidsrepræsentanter har allerede sendt mig deres tanker og ideer. Send mig meget gerne dine. Du har sikkert flere inputs baseret på de erfaringer, du og dine medlemmer har gjort jer de seneste måneder. 

Endnu engang: Tak for indsatsen, hjælpen og engagementet. Og rigtig god sommer. 

Mange hilsner

Sara