]]>

OK24 er lige om hjørnet

I begyndelsen af 2024 skal vi igen forhandle offentlige overenskomster, og 2023 bliver et intensivt forberedelsesår. Første milepæl i 2023 vil være kravsindsamlingen i februar, hvor I tillidsrepræsentanter, jeres klubber og jeres medlemmer har en vigtig rolle.

Vi skriver snart 2023, men OK24 er tættere på, end man umiddelbart skulle tro. Allerede i februar 2023 venter indsamlingen af forslag til OK-krav fra tillidsrepræsentanter, klubber og medlemmer.

Ingen forhandling uden grundig forberedelse

Hvis du har været på et af Djøfs forhandlingskurser, er du sikkert blevet godt og grundigt manuduceret i mantraet ”forberedelse, forberedelse, forberedelse” som udgangspunktet for enhver forhandling. Det mantra er selvfølgelig også udgangspunktet for Djøfs tilgang til overenskomstforhandlinger.

Ét af de allervigtigste elementer i forberedelsen af OK24 er kravsindsamlingen hos Djøf Offentligs klubber og medlemmer. Hvis Djøf skal gå til OK24 med et solidt mandat fra medlemmerne, er det essentielt at vide, hvad der fylder i jeres arbejdsliv. Noget ved vi fra undersøgelser og vores daglige kontakt med medlemmer og tillidsrepræsentanter og fra klubmøder rundt i landet, men vi har brug for at høre endnu mere fra jer. Vi håber, at du som tillidsrepræsentant vil give os en hånd med at få det budskab ud til medlemmerne.      

Sæt aftryk på OK24

Både du, klubben på din arbejdsplads og medlemmerne individuelt kan sætte aftryk på OK24 ved at aflevere jeres forslag til krav på djoef.dk/ok24 i løbet af februar 2023. Da vi samlede krav ind til OK21, fik vi mere end 800 gode og relevante input fra djøfere i hele den offentlige sektor. Denne gang vil vi gerne have mindst lige så mange, så fyr løs.  

På baggrund af jeres vigtige input formulerer Djøf Offentligs bestyrelse et samlet oplæg til de krav, Djøf vil stille ved OK24. Oplægget skal godkendes af Djøf Offentligs repræsentantskab den 28. april 2023.

Få sat kryds i kalenderen

Hvis du ikke allerede har booket medlemmerne til et klubmøde i februar, så er det tid til at få sat det ind i kalenderen, så I er sikre på at få sat et aftryk på OK24.

I slutningen af januar vil du modtage en mail med klubmateriale om OK24 – plancher og øvelse - så du er godt klædt på til den lokale dialog om, hvad der fylder i jeres hverdag og arbejdsliv.

Skal vi besøge din arbejdsplads?

Medlemmer af Djøf Offentligs bestyrelse eller medarbejdere fra Djøfs sekretariat vil også meget gerne besøge jeres klub og deltage i diskussioner om, hvordan OK24 kan svare på de behov, som fylder mest i jeres arbejdsliv. Skal vi komme forbi din arbejdsplads og jeres klubmøde, så skriv til Jeanette Blume på dk¤djoef¤jba eller ring på 33 95 98 48.

Jo hurtigere, vi hører fra jer, jo bedre. For vi vil gerne rundt til så mange arbejdspladser som muligt, så vi kan få flest mulige input til OK24-krav, som er relevante i forhold til arbejdet på jeres lokale arbejdsplads og det arbejdsliv, som udfolder sig for dig og dine medlemmer. 

Skal vi ses eller høres ved?

3 morgener i februar har du og din medlemmer mulighed for at lytte eller se med og udfordre formanden for Djøf Offentlig Johanne Nordmann på, hvad der er det allervigtigste ved OK24.

Fra kl. 8.30-9.00 sætter vi forskellige OK-temaer til debat, og fra kl. 9.00-9.30 bliver der tid til lidt mere fri dialog om de kommende forhandlinger.

Information om tidspunkt og tilmelding kommer ud til dig og dine medlemmer i starten af det nye år med medlemsnyt, Tillidsposten, Djøfbladet på sociale medier mm.