]]>

Pressemeddelelse

Djøf: Alt politiarbejde er ikke decentralt

Statsministerens udspil til forhandlingerne om en politisk aftale om det fremtidige Politi bliver mødt med bekymring og skepsis i Djøf.

05.02.2020

"Det er voldsomt, at Rigspolitiet skal halveres, så 900 medarbejdere bliver afskediget eller flyttet ud til de 12 politikredse og 20 nye nærpolitistationer. Man skal passe på, at arbejdet med en nærhedsreform ikke medfører, at alt skal decentraliseres, så kompetencerne spredes eller går tabt", siger Sara Vergo, formand for Djøf Offentlig og tilføjer:

"Jeg har stor sympati for, at regeringen gerne vil styrke den lokale politimæssige tilstedeværelse for at øge borgernes tryghed. Men meget kriminalitet i dag er grænseoverskridende - både i forhold til politikredsene i Danmark og ud over landets grænser".

Sara Vergo peger på områder som hensynsløs rocker- og bandekriminalitet, terror, omrejsende kriminelle, international økonomisk kriminalitet, et mørkt web med et marked for kriminalitet, hvor selv overgreb på børn kan bestilles.

"De kriminelles fremgangsmåde er kompleks og indebærer avanceret brug af it, og finansielle konstruktioner. Hvis vi skal dæmme op for den slags kriminalitet, er der også brug for stærke analytiske kompetencer. Vi skal passe på med at udviklingen af den offentlige sektor styres af politiske hasteløsninger, hen over hovedet på de berørte. Der er brug for at medarbejderne i politiet bliver involveret i arbejdet med den kommende reform, så vi sikrer løsninger, der også kan fungere i virkelighedens verden", slutter Sara Vergo.

Abonnér på pressemeddelelse

Få besked hver gang Djøf udsender en pressemeddelelse

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.