]]>

Pressemeddelelse

Ventetid koster forældrene

Der er brug for en fasttreck-ordning, så børnefamilier kommer forrest i køen til coronatest og -svar, foreslår Djøf.

25.09.2020

Debatindlæg af Henrik Funder, formand, Djøf Privat og Sara Vergo, formand, Djøf Offentlig

Det er positivt, at regeringen og arbejdsmarkedets parter har indgået en aftale om kompensation til forældre, som venter svar på deres børns coronatest. Men der kan stadig gøres mere for at hjælpe børnefamilierne. En fasttrack-ordning skal sikre, at børn kommer først i køen til coronatest, så antallet af dage væk fra arbejdspladsen kan minimeres til gavn for medarbejdere, virksomheder og samfundsøkonomien.

Aftalen med regeringen og arbejdsmarkedets parter afhjælper nogle af de problemer, som børnefamilierne står med i ventetiden på deres børns testsvar. Men der er stadig et behov for, at familierne kommer hurtigt tilbage på arbejde – det gælder både for juristen, der måske kan arbejde hjemmefra, men også for sygeplejersken eller pædagogen, der ikke kan udføre arbejdet fra stuebordet. Regeringen har valgt en teststrategi for at holde Danmark åben, men de facto er der mange medarbejdere, som bliver holdt hjemme i ventetiden på deres børns testsvar.

Sundhedspersonalet arbejder effektivt for at få bragt ventetiden ned, men der er brug for en langsigtet løsning, fordi coronavirus vil florere i samfundet i noget tid. Selvom mange forældre nu kan få økonomisk kompensation, så betyder ventetiden stadig, at forældre afholdes fra at gå på arbejde, eller udfordres i at udføre deres arbejde, imens de passer børn der hjemme.

Fasttrack-ordningen er en udvej for alle de forældre. Ordningen skal sikre, at børn kommer forrest i køen til coronatest, så deres forældre kan vende hurtigere tilbage til arbejdet.

Vi opfordrer derfor regeringen og Folketingets parter til at lytte til vores forslag. Det vil gavne medarbejdere, virksomheder og samfundsøkonomien, fordi sygedage koster samfundet dyrt, og ligeledes gør økonomiske kompensationsordninger, selvom der er brug for dem.

Indlægget har været bragt i Børsen d. 24.9.2020

Abonnér på pressemeddelelse

Få besked hver gang Djøf udsender en pressemeddelelse

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.