]]>

Pressemeddelelse

Djøf advarer mod letkøbte forslag og løsninger

Det kan frigøre ressourcer til mere velfærd, hvis kommunerne og regionerne får lov at slippe for nogle af mange krav om registrering, dokumentation, processer og kontrol, der hos alt for mange medarbejdere i den offentlige sektor flytter tid og fokus fra kerneopgaverne, skriver Sara Vergo og Hanne Fugl Eskjær i debatindlæg.

27.10.2021

Debatindlæg af Sara Vergo, formand Djøf Offentlig og Hanne Fugl Eskjær, formand Offentlige Chefer i Djøf

16. november skal vi til kommune-og regionsrådsvalg.

De kommende by-og regionsråd kommer til at stå for mange beslutninger, der i bund og grund handler om, hvordan vi udvikler og forbedrer den offentlige sektor, så den leverer den bedst mulige service til borgere og samfund. Sundhed, børn, skoler, ældre, kultur, erhvervsudvikling, trafik, miljø, grøn omstilling listen er lang over områder, vores folkevalgte politikere skal favne.

Og med ansvar for, at budgetterne holder, skal de foretage de ofte svære -men nødvendige -prioriteringer, så udgifterne i sidste ende passer med indtægterne.

I debatten op til valget hører vi ofte udtalelser om, at man bare kan fyre bureaukraterne -" djøferne", så der bliver flere penge til velfærd eller sætte skatten ned.

Vi vil gerne advare mod letkøbte forslag og nemme løsninger, der ikke holder i virkelighedens verden. Selvfølgelig skal man alle steder nøje overveje, om administrationen fungerer optimalt.

Tro os. Den øvelse har man været i gang med i mange år, og alle steder er der allerede strammet op. Så der er ingen lavthængende frugter at høste på den konto.

Til gengæld kan det frigøre ressourcer til mere velfærd, hvis kommunerne og regionerne får lov at slippe for nogle af mange krav om registrering, dokumentation, processer og kontrol, der hos alt for mange medarbejdere i den offentlige sektor flytter tid og fokus fra kerneopgaverne.

Kommunerne og regionerne kan sammen med Folketinget sørge for, at medarbejderne får bedre rammer for at kunne bruge deres faglighed og sunde fornuft i det daglige arbejde.

Det kræver frihed, tillid, større arbejdsro og plads til at lave lokale løsninger tæt på borgerne. Det kan løfte kvaliteten, velfærden og de resultater, borgerne oplever, når de er i kontakt med den offentlige sektor.

Den dagsorden er hverken rød eller blå. Den kræver derimod, at man som politiker tør stå fast på, at nye krav om endnu flere regler og kontrol ikke altid er svaret, når medierne afdækker en eller anden sag, hvor noget er gået galt i den offentlige sektor.

God valgkamp.

Indlægget har været bragt i Avisen Danmark, en fælles sektion for en lang række jyske og fynske regionale dagblade, den 27. oktober 2021.

Abonnér på pressemeddelelse

Få besked hver gang Djøf udsender en pressemeddelelse

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.