]]>

Pressemeddelelse

Djøf om OK21-forlig i kommunerne: Ansvarligt med perspektiver

Mandag morgen er der indgået OK21-forlig om de generelle vilkår for medarbejdere i kommunerne. Den økonomiske ramme blev som forventet smal, men der er alligevel gode perspektiver i forliget. Blandt andet er der afsat midler til de enkelte organisationers egne forhandlinger, så der senere på måneden kan aftales specifikke forbedringer for de enkelte personalegrupper.

15.02.2021

Økonomien i OK21-forliget i staten lagde i sidste weekend sporene til det forlig, der nu er indgået i kommunerne. Så også i kommunerne er der indgået et ansvarligt forlig, som tager højde for, at den økonomiske situation er historisk usikker.

Udover generelle lønforbedringer på i alt 5,02% over de næste tre år har man indgået aftale om at afsætte midler til seniorområdet og udvikling af både ledere og medarbejderrepræsentanter, så de bliver endnu bedre til at håndtere udfordringer i det psykisk arbejdsmiljø.

Formand for Djøf Offentlig Sara Vergo siger om overenskomstresultatet:

”Der er indgået et ansvarligt forlig med - efter omstændighederne - fornuftige lønforbedringer til medarbejderne. Jeg synes, at vi har ramt en passende balance, hvor vi anerkender, at ansvarlighed er flere ting. Vi tager i fællesskab både ansvar for samfundsøkonomien og for alle de dygtige og hårdtarbejdende medarbejdere i kommunerne, som med hvert deres bidrag leverer velfærd til danskerne hver eneste dag. ”

Sara Vergo fortsætter:

”Nu ser jeg frem til, at vi senere på måneden skal mødes til forhandlinger med kommunerne om den akademiske overenskomst. Begge parter har stillet krav, som det skal blive godt at få foldet ud og drøftet, og jeg er sikker på, at vi i fællesskab kan finde gode løsninger, så kommunerne også i fremtiden kan rekruttere og fastholde dygtige akademikere. Vi glæder os blandt andet til at drøfte vores krav om oprettelse af en kommunal kompetencefond og bedre muligheder for fleksibilitet for medarbejderne.” 

Abonnér på pressemeddelelse

Få besked hver gang Djøf udsender en pressemeddelelse

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.