]]>

Pressemeddelelse

Hanstholm Havn skal betale 50.000 kr. i torterstatning for krænkelse af tidligere medarbejder

Der er nu indgået forlig mellem Hanstholm Havn og Steen Hintze, repræsenteret af Djøf, i sagen om påstået industrispionage mod havnen og efterfølgende bortvisning af Steen Hintze.

30.09.2021

Forliget indebærer at:

  • Hanstholm Havn erkender, at der ikke var grundlag for beskyldningerne om industrispionage og lovbrud og dermed bortvisningen af tidl. salgschef Steen Harding Hintze
  • Havnen betaler nu en godtgørelse for uberettiget bortvisning og 50.000 kr. i erstatning for havnens overtrædelse af databeskyttelsesreglerne og krænkende adfærd overfor den tidligere medarbejder efter databeskyttelsesloven.
  • Herudover betaler Hanstholm Havn en bod til Djøf på kr. 5.000 for brud på overenskomsten

Sagen om brud på lov om forretningshemmeligheder og industrispionage er blevet efterforsket af Midt- og Vestjyllands Politi. Anklagemyndigheden har afvist at rejse sag mod Steen Hintze i forbindelse med Steen Hintzes jobskifte fra Hanstholm Havn.

Steen Hintze er meget tilfreds med forliget:

- Det er en yderst alvorlig sag at blive hængt ud i landsdækkende medier og politianmeldt for noget, jeg aldrig har gjort. Jeg blev behandlet som en uhæderlig og gemen tyveknægt. Og det er meget, meget bekymrende, at en kommunal virksomhed – underlagt af forvaltningslovens regler - agerer på denne uordentlige måde og overtræder adskillige love, overenskomsten for ansættelsesforholdet og de almindelige arbejdsretlige og forvaltningsmæssige regler. Jeg er glad og tilfreds med, at Hanstholm Havn nu må erkende, at alle anklager var grundløse, hvilket har udmøntet sig i et forlig, hvor havnen betaler en godtgørelse i anledning af bortvisningen, en torterstatning for brud på databeskyttelsesreglerne samt en bod for brud på overenskomsten. Nu kan jeg lægge sagen bag mig og fokusere på mit nuværende job, siger Steen Hintze.

Afdelingschef i Djøf, Advokat Kia Philip Dollerschell, er også glad for, at det med forliget er tydeligt, at der er grænser for, hvad en arbejdsgiver kan tillade sig, når man behandler personalesager.

- Djøf ser naturligvis med stor alvor på denne sag. Det, som særligt påkalder sig min opmærksomhed, er, at en offentlig arbejdsgiver uberettiget bortviser en medarbejder, for derefter at klage sin nød til pressen og anmelde forholdet til politiet – vel vidende at Steen intet har gjort. Det er endvidere i strid med persondatalovens regler at kommunikere personfølsomme oplysninger om medarbejderen til pressen og samarbejdspartnere. Når medarbejdere udsættes for digitale krænkelser, sætter vi alle sejl ind for at hjælpe med sagen, og derfor har vi også indgivet en klage til Datatilsynet.

- Stavnsbåndet er for længst ophævet, og Steen var ikke omfattet af en ansættelsesklausul, der begrænsede ham i at tage anden beskæftigelse, så han var han i sin fulde ret til at skifte job når som helst, siger Kia Philip Dollerschell og fortsætter:

- Jeg er meget tilfreds med forliget i sagen. Mest af alt, fordi Steen får en afslutning og kan koncentrere sig om sit nye job. Fremtiden er vigtigere end fortiden. Hanstholm Havn betaler i forliget en erstatning for brud på databeskyttelsesloven og erstatningsansvarsloven på 50.000 kr.  Det viser også efter min opfattelse, at der var tale om en alvorlig sag.

Abonnér på pressemeddelelse

Få besked hver gang Djøf udsender en pressemeddelelse

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.