]]>

Pressemeddelelse

Landets største kommune bør gå forrest og vise vejen for det gode arbejdsliv

Sara Vergo, formand for Djøf Offentlig og Tania Karpatschof, fællestillidsmand for Akademikerne i Københavns Kommune.

13.09.2021

Under coronakrisen var det hverdag for mange af os, at arbejdspladsen rykkede hjem. Side om side har vi siddet ved spisebordet og set vores kolleger bag skærmene. Overalt har lejligheder og stuer dannet rammen om vores arbejdsliv. Vi sagde farvel myldretiden og goddag til digitale møder.

Selvom det til tider var svært, så viste den nye arbejdssituation os også det stærke engagement, den høje faglighed, evnen til at arbejde selvstændigt og loyalt – og ikke mindst glæden ved et mere fleksibelt arbejdsliv hos mange mennesker. Hjemmearbejdet har givet os en unik mulighed for at organisere vores arbejde på en ny måde måde, der både giver mere rum for arbejdsglæde, kreativitet og høj produktivitet. Den mulighed skal vi gribe nu.

Samfundet er på vej ind en ny normal, og de fleste af os hjemsendte er vendt tilbage på arbejdspladsen. Derfor er det nu, at vi skal overveje, hvordan fremtidens arbejdsliv skal se ud. Københavns Kommune har – som én af landets allerstørste offentlige arbejdspladser - mulighed for at gå forrest ved at skabe et bedre og mere fleksibelt arbejdsmarked for fremtiden.

Under corona lærte vi, at muligheden for hjemmearbejde fungerer rigtigt godt, når det sker i et omfang, der passer både arbejdsfællesskabet og den enkelte medarbejders ønsker og arbejdsopgaver.

Vi kan også se, at medarbejdere er forskellige – nogle trives ikke med hjemmearbejde, mens andre elsker det! Vi hører et kæmpestort ønske om muligheden for at arbejde hjemmefra. Hovedparten af Djøfs medlemmer ønsker sig 1-2 ugentlige hjemmearbejdsdage. Kunsten bliver at finde lokale modeller, som både giver plads til forskelligheden og samtidig fastholder fællesskabet som den sociale lim.

Vi opfordrer derfor Københavns Kommune som landets største kommune til at påtage sig ansvaret og vise vejen ved hurtigt at komme med klare udmeldinger om, hvordan kommunen vil sikre fleksibilitet for de kommunalt ansatte: Medarbejderne forventer med rette, at man kan og vil bruge erfaringer fra krisen til at skabe endnu bedre arbejdsvilkår fremover.

Det er ikke en let opgave, og derfor skal vi i gang – jo før jo bedre. Måske får vi aldrig igen så stor en mulighed for at gentænke hele vores arbejdsliv. Vi håber derfor, at Københavns Kommune vil kaste sig over denne dagsorden på møder med medarbejderrepræsentanterne og andre relevante steder i organisationen. Fra Djøfs side bidrager vi selvfølgelig meget gerne til arbejdet.

Abonnér på pressemeddelelse

Få besked hver gang Djøf udsender en pressemeddelelse

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.