29.03.2021
Giv en ny studiestart til de mange studerende, der kun har oplevet deres uddannelse via en pc hjemmefra. Og sæt ind med støtte til de foreninger, der laver filmaftener, debatklubber, kaffe- og fredagsbar m.v. De har nærmest ikke haft indtægter i et år og falder uden for de eksisterende hjælpepakker.
Det er blot nogle af forslagene fra den nyvalgte formand for de 25.000 medlemmer af Djøf Studerende, Rasmus Pilegaard Petersen, 24 år.
Han er til daglig kandidatstuderende i statskundskab på Københavns Universitet.
Budskabet fra den nyvalgte formand er klart: Nu skal der sættes fokus på de studerendes trivsel og kvaliteten af uddannelserne
- Corona har været en kæmpe prøvelse for de studerende og har sat sig dybe spor både fysisk og mentalt. Vi risikerer at tabe en hel studieårgang på gulvet, hvis der ikke bliver sat ekstra meget fokus på det - både nu og i fremtiden. Studerende er i al for lang tid blevet overset, og det skal ændres nu. Ikke mindst fordi der allerede før coronakrisen var alvorlige problemer med trivslen. Det er afgørende, at vi baserer vores løsninger på solide sociale og faglige fællesskaber, der skal sikre bedre trivsel, når vi er tilbage på uddannelsesstederne, siger Rasmus Pilegaard Petersen.
Han er glad for, at der politisk også er fokus på de studerendes trivsel.
- Uddannelses- og forskningsministeren er gået i gang med arbejdet for at styrke trivslen. Det er et arbejde, som jeg ser meget frem til at bidrage til. Vi har allerede set gode initiativer fra bl.a. Aalborg Universitet, hvor man har indført trivselsmentorer, ligesom Københavns Universitet har lavet en trivselshjælpepakke. Der er bevægelser i gang og villighed fra os studerende og universiteterne til at samarbejde.
Studenterformanden opfordrer til, at arbejdet munder ud i en klar strategi for, hvordan man kan styrke de studerendes trivsel på længere sigt med styrket studievejledning og sikring af, at der fysisk er plads på universiteterne til, at faglige og sociale fællesskaber kan udfolde sig.
Rasmus Pilegaard Petersen appellerer også til, at corona ikke giver anledning til at slække på uddannelsernes kvalitet:
- Vi skal sikre god uddannelseskvalitet i fremtiden. Vi skal bruge erfaringerne fra online-undervisningen. Men det at studere er også i høj grad socialt, og det fysiske fremmøde er vigtigt for at få noget ud af uddannelsen. Gennem en årrække har vi oplevet store besparelser, som vi frygter, vil gå ud over de sociale og faglige fællesskaber.
Rasmus Pilegaard Petersen afløser Kristian Nysom Lassen på posten.
Rasmus Pilegaard Petersen kan træffes for yderligere kommentarer på tlf. 40 58 34 83.