]]>

Pressemeddelelse

Positive takter i trepartsaftale

Godt med indsats for at få nyuddannede hurtigere i job og initiativer, der kan fastholde seniorer på arbejdsmarkedet, mener Djøfs formand Henning Thiesen

06.10.2021

Trepartsaftalen mellem arbejdsmarkedets parter, regeringen og Kommunernes Landsforening får positive ord med på vejen fra Djøf.

Djøfs formand, Henning Thiesen, glæder sig over to ting ved trepartsaftalen:

- For det første er det positivt, at jobcentre og a-kasser skal sætte turbo på den opsøgende indsats overfor de studerende og hjælpe dem i gang med jobsøgning - og det vel at mærke, inden de står med eksamensbeviset i hånden. Vi har længe efterlyst en mere håndholdt og tidlig indsats overfor de unge, så de får det bedst mulige afsæt for at lande et godt job så hurtigt som muligt. Det kræver noget ekstra af alle parter, og det giver trepartsaftalen mulighed for.

- For det andet er dagens aftale en stor sejr for alle dem, der kæmper imod aldersdiskrimination på det danske arbejdsmarked. Vi står med hænderne over hovedet og klapper over forbuddet mod at screene jobansøgere på baggrund af alder. Det er et syvmileskridt på vejen mod et mere rummeligt arbejdsmarked, hvor det ikke er din fødselsattest, der afgør, om du lander jobbet. Vi har brug for alle de hænder og hoveder, vi kan skaffe, for at holde opsvinget i gang og sikre erhvervslivet den arbejdskraft, de skriger på, og her spiller seniorerne en central rolle.

Abonnér på pressemeddelelse

Få besked hver gang Djøf udsender en pressemeddelelse

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.