]]>

Pressemeddelelse

Djøf: Godt at Folketinget har lyttet til universiteterne om udflytning af uddannelser

Partierne bag Folketingets aftale om reduktion af uddannelsespladser i de store byer har lyttet til uddannelsessektorens forslag til udmøntning af de politiske ønsker. - Tilfredsstillende, selv om baggrunden er kedelig, siger Rasmus Pilegaard Petersen, formand for Djøf Studerende.

22.03.2022

Partierne bag den politiske aftale i Folketinget om at flytte eller lukke op til 10 procent af uddannelsespladserne i de store byer har nu behandlet den sektorplan, universiteterne har fremlagt for at imødekomme de politiske ønsker.

- Djøf har været kritiske over for aftalen om at skære i antallet af studiepladser i de store byer. Vi er alvorligt bange for, at aftalen vil medføre, at færre unge får de uddannelser, som erhvervslivet efterspørger. Men vi vil gerne udtrykke ros til universiteterne for - med en pistol for panden - at have gået konstruktivt ind i arbejdet med at imødekomme de politiske krav, siger Rasmus Pilegaard Petersen, formand for de 26.000 medlemmer af Djøf Studerende.

Rasmus Pilegaard Petersen anerkender også, at aftalepartierne rent faktisk har lyttet til uddannelsessektoren og blødt op i de meget rigide krav, aftalen pålagde uddannelsesstederne. Samlet set betyder aftalen, at færre studiepladser bliver flyttet eller lukket, og samtidig forbedres økonomien i aftalen, så der bliver sat lidt flere penge af til de uddannelser, der flytter til mindre byer.

- Nu er det vigtigt, hvad der sker fremadrettet. Udflytningen skal følges tæt, så vi kan være sikre på, at kvaliteten og et godt studieliv følger med, når man flytter uddannelserne ud, siger Rasmus Pilegaard Petersen og tilføjer:

- Der har været meget fokus på uddannelsesstederne og indholdet i uddannelserne. Men det er også centralt, at kommunerne og virksomhederne rundt omkring i landet tager ansvar for at sikre, at der både er studieboliger og studierelevante job til de nye studerende. Allerede i dag kan vi se, at de studerende har store problemer med at finde studierelevante studiejob uden for hovedstadsområdet. Det problem vil blive forstærket, hvis ikke både offentlige og private arbejdspladser rundt om i hele landet bliver bedre til at ansætte studerende, så de kan kombinere teori og praksis og samtidig supplere SUen.

Rasmus Pilegaard Petersen opfordrer også politikerne til at sikre universiteterne arbejdsro, så de kan få lov at implementere aftalen, uden hele tiden at blive ramt af nye politiske krav til uddannelsessektoren.

- Uddannelserne skal udvikle sig i takt med samfundets og arbejdsmarkedets behov, så de studerende bliver godt rustet til et langt arbejdsliv. Det skal politikerne respektere uden hele tiden at detailstyre og regulere sektoren.

Rasmus Pilegaard Petersen træffes for yderligere kommentarer på tlf. 31 72 34 82.

Abonnér på pressemeddelelse

Få besked hver gang Djøf udsender en pressemeddelelse

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.