]]>

Pressemeddelelse

Djøf roser regeringen for at se værdien af seniorerne – men finansieringen af 2030-planen er bekymrende

Djøf glæder sig til at hjælpe regeringen med at få flere seniorer i job som et led i regeringens 2030-plan.

30.09.2022

Djøf roser, at regeringen i sin nye 2030-plan ser potentialet i de erfarne kræfter på arbejdsmarkedet. Der er masser af arbejdskraft at hente, hvis Danmark bliver lige så gode som Sverige og Norge til at beskæftige seniorer, siger Djøfs formand, Sara Vergo:

"Vi skal gøre op med den kultur, hvor alder spiller en rolle – både, når der skal hyres og fyres. De erfarne har i kraft af deres kompetencer og mange kilometer i benene en unik værdi for vores velfærdssamfund, og det er helt afgørende, at flere af dem bliver længere. I Djøf ser vi frem til at hjælpe regeringen med at løse udfordringen som en del af regeringens nye ”Partnerskab om seniorer og erfarne hænder i job”.

Djøf er derimod bekymret for den del af finansieringen af 2030-planen, som kommer fra ”Danmark kan mere III”. Her vil regeringen spare 2,5 milliarder kroner ved at afbureaukratisere – og finde yderligere milliarder ved at skære 70 procent af kandidatuddannelserne på samfundsvidenskab og humaniora ned fra to til et år. 

"I Djøf er vi store tilhængere af afbureaukratisering. Men regeringen siger ikke ét ord om, hvilke regler der skal fjernes og hvor. Hvis vi bare fyrer for 2,5 milliarder administrative medarbejdere, løser vi ikke problemet. Der skal være nogen til at holde styr på budgetter, projektlede byggerier, styre forsyninger, it-systemer og GDPR, købe udstyr ind til genoptræning og betjene byrådspolitikerne. Hvis vi ikke gør det her klogt, skal de, der er tilbage, bare løbe endnu hurtigere, og vi risikerer, at de administrative opgaver ender hos sygeplejersken eller pædagogen," siger Sara Vergo.

"Det giver absolut ingen mening at forringe uddannelsesniveauet for kandidater. Vi har et arbejdsmarked, der skriger på kvalificeret arbejdskraft. Vores nyuddannede økonomer, jurister og samfundsvidenskabelige kandidater har rekordlav ledighed, og hverken erhvervslivet eller de offentlige arbejdsgivere efterspørger kandidater med kortere uddannelser. Det er at gamble med Danmarks fremtid som vidensnation," advarer Sara Vergo.

Abonnér på pressemeddelelse

Få besked hver gang Djøf udsender en pressemeddelelse

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.