]]>

Pressemeddelelse

Godt med klarhed over det videre forløb for de embedsmænd, der har fået kritik af Mink-kommissionen

Djøf kvitterer for, at der nu er taget stilling til, hvad der skal ske med embedsmænd, der har fået kritik af Mink-kommissionen. - Vi bistår vores medlemmer i det videre forløb, siger Sara Vergo, formand for Djøf.

24.08.2022

Mink-kommissionen vurderede, at der var grundlag for at rejse sager om tjenstligt ansvar for 10 navngivne embedsmænd for deres rolle i forbindelse med regeringens beslutning om at aflive alle mink i Danmark.

- Ansættelsesmyndighederne har nu på baggrund af rådgivning fra Medarbejder- og Kompetencestyrelsen og Kammeradvokaten taget stilling til ansættelsesretlige konsekvenser i forskellig grad for embedsmænd, der har fået kritik. Det er godt, at ansættelsesmyndighederne nu har meldt ud, siger Sara Vergo, formand for Djøf. Hun understreger, at Djøf selvfølgelig bistår berørte medlemmer for hvem der udstår et videre forløb.

Hun erindrer om, at det ikke op til Folketinget, men den enkelte minister at følge op på kritikken:

- Som embedsmand står man til ansvar over for sin minister, og ministeren står til ansvar over for Folketinget. Det har været et meget uskønt forløb at se folketingspolitikeres ønsker om at påtage sig en arbejdsgiverrolle i forhold til navngivne embedsmænd. Det er ikke deres opgave og rokker ved arbejdsdelingen i det danske parlamentariske system. Vi opfordrer til, at vores folkevalgte respekterer dette i det videre forløb, slutter Sara Vergo.

Abonnér på pressemeddelelse

Få besked hver gang Djøf udsender en pressemeddelelse

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.