]]>

Pressemeddelelse

Gråt guld. Det virker helt absurd, at vi ikke gør bedre brug af de mange erfarne kræfter

Debatindlæg af Sara Vergo, formand for Djøf

14.09.2022

DEBAT: Vi mangler arbejdskraft! Ledigheden er rekordlav og overalt meldes om behov for flere hænder og hoveder. 

Derfor virker det helt absurd, at vi ikke gør bedre brug af de mange erfarne kræfter, som kan og vil bidrage, men som ikke får lov. 

Hvis vi i Danmark var lige så gode til at beskæftige folk over 60 år, som man er i Sverige, ville 52.000 flere personer kunne bidrage på det danske arbejdsmarked. 

Jeg modtager jævnligt historier fra frustrerede medlemmer, der har mistet deres job og ikke kan finde et nyt. Mennesker, som har ressourcer, viden og erfaringer og som gerne vil bidrage, men som bliver sorteret fra i bunkerne af ansøgere. De har svært ved at forstå, at man fra både Christiansborg og erhvervslivets side taler bekymret om arbejdskraft-mangel og behovet for at øge pensionsalderen, når der tilsyneladende ikke er meget guld over de gråhårede. 

Djøfs egne tal viser, at de erfarne medarbejdere er overrepræsenterede i fyringsrunder i den offentlige sektor. Og har man først ramt ledighedskøen, er det betydeligt sværere at finde nyt job. Der er på tide, at der kommer fokus på værdien af erfaring. 

Derfor har Djøf taget initiativ til kåringen Bedst over 60, som er en hædring af de erfarne på arbejdsmarkedet. Ned med fordomme og frem med rollemodeller og helte!  

Det er selvfølgelig ikke nok. Der er behov for, der tages politisk ansvar for, at vi kommer på højde med Norge og Sverige, når det kommer til at fastholde de mest erfarne på arbejdsmarkedet. 

Jeg vil derfor på det stærkeste opfordre beskæftigelsesministeren til at tage initiativ til en national handlingsplan, så arbejdsmarkedet bliver bedre til at anerkende, rekruttere og fastholde mennesker over 60 år end tilfældet er i dag. Fordomme er svære at komme til livs og kræver forandringer i hele samfundet. Men vi er nødt til at forankre indsatsen i beskæftigelsesministeriet, der kan svinge taktstokken og sikre, at vi bevæger os fremad. Vi er også klar til at gøre vores del. 

Abonnér på pressemeddelelse

Få besked hver gang Djøf udsender en pressemeddelelse

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.