]]>

Pressemeddelelse

Djøf: Udspil til ældrereform stiller store krav til både ledere, medarbejdere og politikere

- Djøf deler regeringens ambition om en offentlig sektor, der sætter borgerens behov i centrum, og hvor faglighed, tillid til den faglige og menneskelige dømmekraft og dialogen med borgerne er kernen, siger Sara Vergo, formand for Djøf.

30.01.2024

Med regeringens udspil til en reform af, hvordan vi drager omsorg for de ældste borgere i samfundet, er der lagt op til en omfattende ledelsesreform af den offentlige sektor.

- Ledere i hele ledelseskæden og medarbejdere skal omstille sig til nye roller og måder at arbejde på. Det kræver tid - og mulighed for at udvikle sig - for at de kan blive komfortable og kompetente i de nye roller. Og derfor er tålmodighed og kompetenceudvikling en forudsætning for at øge kvaliteten og nå målene og de politiske intentioner, siger Sara Vergo, formand for Djøf.

Hun påpeger, at motivationen for – endelig - at komme i gang er stor:

- Men der er heller ikke tvivl om, at omstillingerne betyder forandringer for både ledere og medarbejdere. Og omstillingerne kommer til at ske i en tid med akut mangel på medarbejdere til ældreplejen, hvor budgetterne er stramme, hvor der skal indføres ny teknologi og personaleomsætningen er høj.

Sara Vergo opfordrer derfor til, at der er forståelse for, at forandringerne tager tid, og at der er plads til læring undervejs.

- Vi skal lykkes med en god implementering, og det betyder bl.a., at vi ikke skal dømme resultaterne, før implementeringen er i hus. Lad os i stedet gøre status undervejs og lytte til den læring og de erfaringer, som ledere og medarbejdere gør sig og det, som borgere og pårørende oplever.

Sara Vergo har også opfordring til politikerne om at vise mod, selv om der undervejs vil ske fejl:

- Nu må vi se, hvor den endelige politiske aftale om ældrelovgivningen lander. Men det er vigtigt, at politikerne er klar til at give de lokale ledelser ansvaret for at løse de problemer, der potentielt kan opstå, i stedet for at komme med ny lovgivning, når en sag opstår. Det er jo den politiske virkelighed, der har drevet bureaukratiseringen af den offentlige sektor gennem årtier. Og hvor politikerne nu skal turde slippe tøjlerne, slutter Sara Vergo.

Abonnér på pressemeddelelse

Få besked hver gang Djøf udsender en pressemeddelelse

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.