]]>

Pressemeddelelse

Grund til stolthed over høj faglighed og integritet, som sikrer Danmarks fornemme placering

Det årlige korruptionsindeks fra Transparency International rangerer igen i år Danmark som det mindst korrupte land i verden. Men det må ikke blive en sovepude, og der er behov for at styrke tilliden og opbakningen til vores politiske institutioner og offentlige myndigheder, siger Hanne Fugl Eskær, formand for de offentlige chefer i Djøf.

29.01.2024

Igen i år topper Danmark listen fra Transparency International, Corruption Perceptions Index’ (CPI), som det bedst rangerede land i verden. Det vækker glæde hos Djøf.

- Det varmer mit demokratiske hjerte, at Danmark fastholder sin placering som det mindst korrupte land i verden. I en tid med store geopolitiske forandringer, krig i Europa og en polariseret debat på den verdenspolitiske scene er der endnu mere brug for en uangribelig embedsstand. Jeg er stolt af den høje faglighed og integritet vi har i Danmark. Det er vigtigt, når det gælder retssikkerhed for borgere og virksomheder, siger Hanne Fugl Eskjær, formand for de offentlige chefer i Danmark.

Indekset måler en række organisationers og aktørers oplevelse af korruptionsniveauet i de forskellige lande og herunder forskellige afskygninger af korruption som bestikkelse, brug af offentligt embede til egen vinding, nepotisme blandt embedsmændene og forhold som staternes evne til at håndhæve integriteten i det politiske system, effektiv retsforfølgelse af korrupte embedsmænd og tilstrækkelig lovgivning inden for finansiel åbenhed og interessekonflikter.

- Danmarks flotte placering må selvfølgelig ikke blive en sovepude. Tilliden er den lim, der får det hele til at hænge sammen, og ingen kan tage befolkningens opbakning til vores politiske institutioner og offentlige myndigheder for givet. Med hver vores faglighed, må vi åbent og transparent arbejde for at fastholde den hver eneste dag, pointerer Hanne Fugl Eskjær.

Abonnér på pressemeddelelse

Få besked hver gang Djøf udsender en pressemeddelelse

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.