]]>

Pressemeddelelse

Kæmpe ja fra Djøfs medlemmer til ny overenskomst

Ved den vejledende urafstemning i Djøf Offentlig deltog 44% af medlemmerne i afstemningen. 92% stemte ja til de nye overenskomster for akademikere i den offentlige sektor.

15.04.2024

De nye overenskomster for akademikere i den offentlige sektor er nu godkendt. Alle organisationer har stemt ja og medlemmerne kan nu se frem til klare forbedringer af løn og muligheder for et mere fleksibelt arbejdsliv.

- Jeg er meget glad for den massive tilslutning til de nye overenskomster, siger Johanne Nordmann, formand for Djøf Offentlig.

Hun hæfter sig ved den høje stemmeprocent - kun i 2018 deltog flere medlemmer i urafstemningen om overenskomsten. Og hun har især noteret sig, at 92 procent af stemmerne har sagt ja til resultatet. Fem procent stemte nej og to procent stemte blankt.

- Med den nye overenskomst får vi en pæn lønregulering, hvor en del af stigningen får virkning allerede fra 1. april 2024. Men vi har også fået indført helt nye bestemmelser, der giver mulighed for et mere fleksibelt arbejdsliv med blandt andet en opsparingskonto, hvor medlemmerne kan vælge, hvordan de vil bruge den del af pensionsindbetalingerne, der er over 15 procent. De kan vælge mellem pension, løn eller en opsparing, der kan finansiere pauser senere i arbejdslivet.

- Vi kigger alle ind i et stadig længere arbejdsliv, og derfor er det helt afgørende, at den offentlige sektor også kan tilbyde medarbejderne gode og fleksible rammer om arbejdslivet, så vi kan holde til arbejdet. Det har vi fået taget hul på med denne overenskomst, og jeg ser frem til, at medlemmerne nu bruger de nye rammer.

Den nye overenskomst trådte i kraft 1. april 2024 og gælder i to år.

Abonnér på pressemeddelelse

Få besked hver gang Djøf udsender en pressemeddelelse

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.