]]>

Djøf

Job i internationale organisationer

Se her, hvordan du søger job i internationale organisationer.

40% af Djøfs medlemmer drømmer om på et tidspunkt at arbejde i udlandet, og det er der mange gode grunde til. Et udlandsophold som led din karriere eller under dit uddannelsesforløb kan give dig et internationalt netværk samt kompetencer, der i fremtiden kan være guld værd; både inde og ude for Danmarks grænser.

Heldigvis er mulighederne for ansættelser i udlandet mange. Flere internationale organisationer tilbyder ansættelsesmuligheder inden for typiske Djøf-discipliner, og nogle har endda fra tid til anden særligt fokus på at hverve fra netop Danmark og de andre skandinaviske lande.

Især større udviklingsorganisationer som OECD og økonomiske organisationer som Verdensbanken og Den Internationale Valutafond samt FN og NATO tilbyder forskellige ansættelses inden for mange forskellige discipliner. Disse organisationer ansætter typiske både færdiguddannede med forskellige grader af erfaring; f.eks. gennem såkaldte Young Professionals’ Programmes (YPPs) eller Junior Professional-stillinger (JPOs) for de nyuddannede, og muligheder for praktikophold for studerende.

Udover at ansøgere typisk skal være flydende i engelsk, afhænger ansættelseskravene af de enkelte specifikke stillinger. For ansættelsesprogrammer for unge professionelle eller praktikstillinger i organisationer, er det oftest et krav, at man er statsborger i et medlemsland.

På udenrigsministeriets hjemmeside kan du se en liste over de mange internationale organisationer, og der læse ansættelsesmulighederne og -kravene.