]]>

Djøf

Skat i udlandet

Om du skal betale dansk eller udenlandsk skat i udlandet afhænger af flere ting. Som medlem kan du få rabat på rådgivning om lokale skatteforhold af Deloitte.

Det er vigtigt, du er opmærksom på dine skattemæssige forhold, når du flytter til udlandet. Uanset om du udstationeres eller ansættes på udenlandsk kontrakt. Du vil nemlig komme i kontakt med skattemyndighederne i dit nye arbejdsland og Danmark.

Din skattepligt

Om du er fuldt skattepligt, begrænset skattepligtig eller ikke har en skattepligtig i Danmark afhænger af flere forhold:

  • Længden på dit udlandsophold.
  • Din indtægt.
  • Om du har fast ejendom i Danmark.

Selvom du har bevaret din bolig i Danmark, kan du som udgangspunkt slippe for at betale dansk skat af din løn, hvis du har arbejdet i udlandet i mindst 6 fulde måneder.

Din skattepligtig i arbejdslandet afhænger af flere konkrete omstændigheder. Fx om Danmark har en dobbeltbeskatningsaftale med landet, du arbejder i.

Du kan finde mere om dine skatteforhold ved arbejde i udlandet hos SKAT.  

Rådgivning om skatteforhold

Djøf rådgiver ikke om skatteforhold og skat i udlandet. Men vi har indgået en aftale med Deloitte, hvor du får rådgivning om dine skatteforhold i Danmark, når du bosætter dig i udlandet. Du får det til en fordelagtig pris.

Herudover kan du som medlem kontakte Deloitte med generelle spørgsmål om skatteforholdene i forhold til Danmark, når du skal arbejde i udlandet. Rådgivningen er gratis. Du må forvente, at samtalen højst varer 15 minutter. Skal der mere rådgivning til, sker det inden for rammerne af vores aftale med Deloitte.

Skriv en mail til vores kontaktperson hos Deloitte, Morten Neumann på dk¤deloitte¤moneumann for at aftale en tid. Skriv at du er henvist til ham som medlem af Djøf.