]]>

Djøf

Work-life-balance

Work-life-balance er din vej til mere overskud i hverdagen. Det handler om at skabe trivsel på arbejdspladsen og overskud i hverdagen, så du når de ting, du gerne vil. Få viden, inspiration og redskaber til at skabe en god balance mellem arbejde og fritid for dig.

Få en god work-life-balance

Det grænseløse arbejde og mere hjemmearbejde har givet work-life-balance en ny dimension. Du bliver mere selvledende og har frihed til at planlægge din arbejdstid og dine opgaver. Fleksibiliteten giver motivation og overskud i hverdagen, men kan også opløse rammerne for dit ansvarsrum. Derfor skal du være klar over dine prioriteter og din rolle, så du får dit arbejdsliv og privatliv til at hænge sammen.  

Find din work-life-balance-strategi

Bliv bevidst om, hvordan du helst håndterer balancen mellem arbejde og fritid. Når du kender din egen, kærestens og kollegernes foretrukne work-life-balance-strategi, får I et værktøj til at forstå hinandens arbejdsmønstre og prioriteringer i hverdagen.

Tips til bedre selvledelse

Bliv skarp på, hvordan du prioriterer dine arbejdsopgaver og afklarer mål, retning og ansvar med din chef som selvledende medarbejder.

Work-life-balance i hverdagen

Din work-life-balance går hånd i hånd med din trivsel på arbejdspladsen. Det handler om ligevægt og prioriteringer, som både du og din leder har et ansvar for. Få tips og redskaber til at få den balance i hverdagen, der passer til dine behov.

Fire trin til bedre balance

Vil du have mere overskud og tilfredshed i hverdagen? Få fire trin til at prioritere og forfølge det, der giver dig energi.

Tag snakken med din chef

Ønsker du ændringer eller flere udfordringer i dit arbejdsliv? Få topchefens insidertips til samtalen med din leder.

Sæt struktur på din arbejdsdag

Få fem effektive råd til at skabe gode arbejdsvaner og nå de mål, din chef har fokus på.

Få rådgivning

Brug Djøf som sparringspartner til at finde ud at, om du er det rigtige sted i din karriere. Du kan også få en mentor at sparre med om dine værdier og ambitioner for dit arbejdsliv.

Karrieresamtale

Få en karrieresamtale, og sæt fokus på din trivsel. Du kan bruge en karrieresamtale til at blive klogere på, hvordan du får dit arbejds- og privatliv til at hænge sammen.

Få en mentor

Brug mentor til sætte fokus på din work-life-balance. En mentor kan give dig 1:1 sparring og stille skarpt på din faglige og personlige udvikling.

Mindfulness meditation

Brug mindfulness til at skabe fokus i din hverdag. Du finder inspiration til bruge mindfulness til at skabe balance i din hverdag og guidede meditationer.

Work-life-balance er ikke stresshåndtering

Work-life-balance er ikke en øvelse i at håndtere stress. Stress er en diagnose, hvor du behøver professionel hjælp. 

Vær opmærksom på, at du skal tage det alvorligt, hvis du er ramt af stress. Har du symptomer på stress, bør du tage kontakt til din læge.

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis du er ramt af stress 

Work-life-balance - en vej til trivsel

For at lykkes med work-life-balance er det vigtigt, du ved, hvad der giver dig overskud i hverdagen. Flere af tingene kan være vigtige, men med 168 timer på en uge, kan det være svært at nå det hele.

Livets faser har ofte indflydelse på, hvordan du kan balancere mellem arbejde og fritid. Dine valg, værdier og ambitioner for dit arbejdsliv og privatliv vil derfor påvirke din work-life-balance.

Har du stiftet familie, vil det ofte ændre dine behov. Men oplevelsen af en god work-life-balance afhænger af, at du både har tid til at skabe gode resultater på dit arbejde og tid til dit privatliv.

Med det grænseløse arbejde, som er en realitet for flere og flere videnarbejdere, har work-life-balance fået et nyt paradoks. Du skal du i højere grad være selvledende. Det giver dig frihed til at planlægge din arbejdstid, hvilket giver større handlefrihed, motivation og arbejdsglæde.

Men det kan også medføre en mental belastning, fordi tankerne arbejder videre, selvom du har fri fra arbejde. Svarer du fx på en arbejdsmail kort før aftensmaden, risikerer du at være fraværende, når du sidder ved middagsbordet, fordi du stadigvæk har mailen i tankerne. Det kan sommetider være nødvendigt. Men det er vigtigt at vide, at teknologiens muligheder også kan blive en belastning, hvis du aldrig holder fri fra dit arbejde.

Med det grænseløse arbejde er det vigtigt, at du får klare linjer omkring dit arbejde, dine resultater og forventninger fra din chef og andre interessenter. Når du kender forventningerne, kan du lettere planlægge din tid og være nærværende, hvor du er.

Oplever du ofte at være fraværende eller distanceret på jobbet eller derhjemme, kan det skyldes en ubalance mellem dine værdier, prioriteter og det, du gør i praksis. Derfor kan det være en god idé at tage temperaturen på din work-life-balance.