]]>

Djøf

Mindfulness meditation

Få inspiration og gode råd til, hvordan du bruger mindfulness meditation til at finde fokus og ro i en travl hverdag.

Mindfulness i hverdagen

Mindfulness meditation træner din opmærksomhed og koncentrationsevne. Det styrker din evne til at være til stede i nuet, så du kan fokusere på de ting, som er vigtige for dig.

Når du mediterer påvirkes dit nervesystem, så antallet af stresshormoner og adrenalinniveauet sænkes i dit blod. Det har en afstressende effekt på din hjerne. Den begynder at slappe af. Det skaber en følelse af velvære og ro. Med tiden bliver du mere nærværende til gavn for dig selv og dine omgivelser.

Mindfulness meditation er nemt at gå til. Det kræver en lille indsats. Du behøver kun at meditere 10-20 minutter dagligt. Jo mere tid du bruger på at meditere, jo større udbytte vil du få. Efter en måned med meditation begynder du at opleve en større ro og et øget fokus. 

Meditation og kroppen

Hør hjerneforskeren, Troels W. Kjær, fortælle om, hvad der sker i kroppen, når du mediterer. Du får også et tip med på vejen om, hvordan du kommer i godt gang med at meditere.
Fakta

Fakta om meditation

Når du mediterer, starter du en rækker processer i krop og sind, som har en beroligende effekt på dig. Du vil efter kort tid opleve, at meditationen virker ved:

  • at det afspænder kroppen
  • at det sænker dit alarmberedskab
  • at du har nemmere ved at finde din indre ro
  • at du bliver bedre til at holde fokus
  • at det øger dit nærvær.

Mindfulness meditation

Du finder fire lydfiler, hvor den ene er en kort introduktion til meditation, og de tre andre er guidede meditationer.

Vi anbefaler, at du starter med at lytte til den korte introduktion, før du begynder på en meditation.

De tre guidede meditationer har fokus på dit åndedræt, kroppen og dine sanser. Meditationerne er designet til at styrke din opmærksomhed, koncentrationsevne og dit nærvær.

Vi anbefaler, at du finder et sted, hvor du kan sidde i ro og fred. Det er en god idé, at du er åben, venlig og imødekommende over for de ting, du oplever i en meditation.

En kort introduktion til mindfulness meditation.

Fokus i denne meditation er rettet mod dit åndedræt. Den styrker dig i at blive mere bevidst nærværende i nuet, og du mærker værdien af at være i kontakt med dit åndedræt. Konktakten til dit åndedræt er et værdifuldt anker, som du altid kan bruge, når du føler, at du er ved at miste dit fokus og nærvær.

Fokus i denne meditation er at aktivere din sanser. Du bliver guidede rundt i kroppen, så du kommer i kontakt med dig selv og din krop. Meditationen giver en frihedsfølelse, fordi du lytter til signalerne fra din krop, og du lærer at mærke efter, hvad der sker i kroppen.

I denne meditation er der fokus på, at du får skabt en solid jordforbindelse. Det styrker din mulighed for at føle og forankre dit fokus, så du kan adskille ting og hændelser fra dig. Det giver ro til, at du kan være og hvile i dig selv.

Bøger om mindfulness meditation

Til dig der gerne vil vide mere om mindfulness meditation.

Altered Traits - Science Reveals How Meditation Changes Your Mind, Brain, and Body

Two New York Times–bestselling authors unveil new research showing what meditation can really do for the brain.

Mindfulness for begyndere - få det nuværende øjeblik tilbage - og dit liv

Står du i en situation, hvor du godt kunne bruge lidt mere ro i livet og måske lære at nyde nuet? Så er "Mindfulness for begyndere" et godt sted at starte.

Sluk emhætten – Træn din hjerne og træf bedre beslutninger

Hver eneste dag tager vi som mennesker en lang række valg; Nogle gange er de mere bevidste end andre. I "Sluk emhætten" - træn din hjerne og træf bedre beslutninger giver Rikke Østergaard og Ulrich Kirk dig en slags mentaltræning, der gør dig bedre til at træffe de rigtige beslutninger - på en bevidst måde.